GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωνία για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι συνέπειες θα είχε ο θάνατός του - ΒΙΝΤΕΟ

Οι φήμες για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι ο θάνατός του ...

Οι φήμες για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι ο θάνατός του μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή και να οδηγήσει σε προσφυγική κρίση, με κύματα προσφύγων να βρίσκουν καταφύγιο στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και άλλους συμμάχους, σύμφωνα με μία αναφορά. Ερωτήματα για την υγεία του δημιουργήθηκαν όταν έχασε τους εορτασμούς της 15ης Απριλίου για τα 108α γενέθλια του παππού του, του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σονγκ, του γνωστού και ως μεγάλου ηγέτη.

Την Τετάρτη τα βορειοκορεατικά κρατικά Μέσα δημοσίευμα κάποια παλαιότερα σχόλια του Κιμ χωρίς να αναφέρουν κάτι σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, ενώ τα νοτιοκορεατικά Μέσα επανέλαβαν ότι δεν υπήρξε κάποια ασυνήθιστη εξέλιξη στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών στο Military Times, ακόμη και αν ο 36χρονος ηγέτης δεν είναι σοβαρά, έχει πράγματι προβλήματα υγείας και μία πιθανή λήξη της ηγεσίας του θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή. Αν και ο Κιμ δεν έχει χρίσει κάποιον διάδοχο ή κληρονόμο του, η νεότερη αδερφή του, ανώτατη αξιωματούχος στην κυβερνώσα παράταξη Κιμ Γιο Γιονγκ, θεωρείται το πιο πιθανό πρόσωπο να αναλάβει την εξουσία.

Κάποιοι ειδικοί πάντως θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει συλλογική διοίκηση, κάτι που μπορεί να θέσει τέλος στην οικογενειακή δυναστεία. Ο επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων της Νοτίου Κορέας είπε ότι η έλλειψη διορισμού διαδόχου σημαίνει χάος, πόνος και αστάθεια. "Είναι κακά νέα για όλους" είπε.

Πιστεύεται ότι η έλλειψη διορισμού ξεκάθαρου διαδόχου μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του καθεστώτος που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν, είπε ο Ντέιβιντ Μάξγουελ, συνταξιούχος συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων και ανώτερος συνεργάτης στο think tank "Defense of Democracies". "Υπάρχει μία ανθρωπιστική καταστροφή που θα εκτυλιχθεί στη Βόρεια Κορέα" επιτείνοντας την αναταραχή από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Μάξγουελ πρόσθεσε ότι στρατιωτικοί αναλυτές όπως και ο ίδιος, έχουν ενημερώσει εδώ και καιρό ανώτερους ηγέτες για το τι θα μπορούσε να συμβεί.

"Νότια Κορέα, Κίνα και Ιαπωνία θα πρέπει να διαχειριστούν πιθανά μεγάλα κύματα προσφυγικών ροών. Οι μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας θα αγωνιστούν για πόρους και επιβίωση. Αυτό θα οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση μεταξύ μονάδων και θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε εκτεταμένο εμφύλιο πόλεμο" είπε ο Μάξγουελ. Και παρά την εσωτερική αναταραχή, ο στρατός της Βορείου Κορέας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υποστηρίξει το έθνος. Σε άλλο σημείο, ο Μάξγουελ είπε ότι περιπλέκοντας τα πράγματα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να διασφαλίσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ (όπλα μαζικής καταστροφής), τα χημικά, πυρηνικά, βιολογικά όπλα και αποθέματα, εγκαταστάσεις παραγωγής και ανθρώπινη υποδομή (επιστήμονες και τεχνικοί)".

Επίσης, ο επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων της Νοτίου Κορέας υποστήριξε τις ζοφερές προβλέψεις του Μάξγουελ για τους πρόσφυγες και για έναν ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο στον Βορρά, αλλά δεν "είδε" στρατιωτική εισβολή ΗΠΑ-Νότιας Κορέας μετά τον 38ο Παράλληλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση