GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι θα βγούμε απ΄ τις οικονομικές καραντίνες!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Και επειδή κάποιοι ανησυχούν, για την εθνική, ή την παγκόσμια οικονομία, λόγω...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Και επειδή κάποιοι ανησυχούν, για την εθνική, ή την παγκόσμια οικονομία, λόγω...
καραντίνας, η λύση που προτείνουν, δεν είναι το σπάσιμο του αποκλεισμού, αλλά η διεκδίκηση, για λογικά και αποτελεσματικά μέτρα.
Ας ξεκινήσουμε με την διαπίστωση ότι ένα καπιταλιστικό σύστημα, ποτέ δεν θα ενδιαφερθεί, ούτε για την υγεία των πολιτών, ούτε για την αξιοπρεπή ζωή τους!
Μάλιστα, όσο καταρρέει, μέσα στα λάθη του, θα εφαρμόζει την μέθοδο της ανθρωποθυσίας με πολλές μορφές, χωρίς καμία τύψη! Αυτό δεδομένο, διακηρυγμένο, από τους υποστηριχτές του συστήματος, σε όλους τους τόνους, εφαρμοσμένο και καρατσεκαρισμένο!
Τι μας μένει, λοιπόν;; Η αυτοπροστασία!
Πώς θα την κερδίσουμε;; Οχι, φυσικά, προστατεύοντας την οικονομία τους, αλλά τις ζωές μας, το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον αυτής της χώρας.
Γι΄αυτό:
- Διεκδικούμε παλινόρθωση της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας μας, για να μπορούμε με δικά μας μέσα, χωρίς εξωτερικές εξαρτήσεις, χωρίς ξένα δάνεια, χωρίς ικεσίες, να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Για να έχουν δουλειές οι συμπολίτες μας, για να δημιουργούμε και να μεγαλουργούμε.
- Διεκδικούμε κρατικές εθνικές Τράπεζες, δικό μας νόμισμα, που ν΄αντιστοιχεί, στην πραγματική μας οικονομία και άρνηση του χρέους που φορτώθηκε στον Ελληνικό λαό.
- Διεκδικούμε κρατικοποίηση όλων των εθνικών υποδομών, που θα αποδειχθούν απαραίτητες, για την ανόρθωση της οικονομίας μας. Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, μεταφορές, δρόμοι, αεροδρόμια, τρένα, ορυκτός πλούτος. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν στην υπηρεσία του πολίτη, που τα έχει πληρώσει και τα εκμεταλλεύονται άλλοι!
- Διεκδικούμε δίκαιη φορολογία, κατάργηση των χαρατσιών, δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ανθρώπινες συντάξεις, δουλειά για όλους!
- Διεκδικούμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που να τιμωρεί τους κλέφτες, τα λαμόγια, τους καταχραστές, τους ναρκέμπορους με τα ειδικά προνόμια.
Και δεν χρειάζεται ν΄αναρωτηθείτε, "με τι λεφτά", αφού μόνο ο καπιταλισμός μας τα δίνει!
"ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ", λέγεται το πρόγραμμα, που εφάρμοσε και ο Ρούσβελτ, στην κρίση του 1929!
Α! Και κάτι άλλο που χρειαζόμαστε! Τσαγανό!
Έτσι θα βγούμε απ΄ τις οικονομικές καραντίνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση