GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η Σοφία Νικολάου (μετά τις απεντομώσεις) έκανε ειδικό διορισμό και για τις «δημόσιες σχέσεις» της...

Το μεγάλο φαγοπότι από τα παιδιά της ΝΔ τώρα άρχισε   Από φαγοπότι σε φαγοπότι πέφτουμε. Σε λίγο δεν θα προλαβαίνουμε να τα καταγράφουμ...

Το μεγάλο φαγοπότι από τα παιδιά της ΝΔ τώρα άρχισε 
 Από φαγοπότι σε φαγοπότι πέφτουμε. Σε λίγο δεν θα προλαβαίνουμε να τα καταγράφουμε, όπως φαίνεται. Πάντως, στην αναμπουμπούλα που προκάλεσε ο κορονοϊός βγήκε ο λύκος για πλιάτσικο. Και όπως αποκαλύπτεται σχεδόν καθημερινά, τα γαλάζια παιδιά άρχισαν να έχουν αξιοζήλευτες επιδόσεις στο ξεκοκάλισμα του δημόσιου χρήματος. Εξάλλου, δεκαετίες τώρα ήταν καλά προπονημένα.

Το παρακάτω φαγοπότι το αλιεύσαμε από την efsyn.gr και σας το παραθέτουμε αυτούσιο. Με προσοχή γιατί δεν αποκλείεται εσείς να βαρυστομαχιάσετε. Οσο για τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να τους κάτσει βαρύ στο στομάχι…

«Μετά τις απευθείας αναθέσεις των απεντομώσεων και προμήθειας καθαριστικών στις νεοσύστατες ως προς το αντικείμενο αυτό εταιρείες, με συμβάσεις συνολικής αξίας 739.000 ευρώ («Εφ.Συν.» 26.4.2010), μια νέα σύμβαση που δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία υπογράφτηκε στις 15.4.2020 χωρίς διαγωνισμό, δεδομένου ότι –συμπτωματικά– ήταν κατά τι μικρότερη από τις 25.000 ευρώ που είναι το όριο των απευθείας συμβάσεων. Η απόφαση είναι δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» και η σύμβαση στο ΚΗΜΔΣ.

Αντικείμενο της σύμβασης «η δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της». Το έργο ανατέθηκε στην ανάδοχο Ρέτσα Σταματία, με έδρα τα Κριεζά Βοιωτίας, ΑΦΜ… ΔΟΥ Κύμης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρα από αυτήν καθ’ εαυτήν τη σύμβαση, υπάρχει μία παράγραφος που ξεκαθαρίζει ότι εάν η Σοφία Νικολάου για οποιονδήποτε λόγο παυθεί από τη θέση της, τότε η σύμβαση παύει να ισχύει. «Σε περίπτωση λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως Σοφίας Νικολάου πριν την 31-12-2020 (χρονική λήξη της σύμβασης), η Ανάδοχος πέραν της αμοιβής για τις υπηρεσίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι τον χρόνο λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως, δεν δικαιούται να λάβει κανένα επιπλέον ποσό ως αποζημίωση». Με το εδάφιο αυτό αποδεικνύεται εκτός των άλλων ότι η σύμβαση αφορά καθαρά την προσωπική προβολή της Σοφίας Νικολάου και όχι εν γένει της γραμματείας που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη ολόκληρου του σωφρονιστικού συστήματος.

Αναζητώντας τη συγκεκριμένη ανάδοχο από τα στοιχεία που αναγράφονται στη σύμβαση, διαπιστώσαμε ότι είναι δημοσιογράφος σε τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας όπου και φαίνεται να κατοικεί και συνεργάζεται με δημόσιους φορείς της περιοχής (π.χ. επιμελητήριο). Ηταν υποψήφια βουλευτίνα της Ν.Δ. επί Σαμαρά το 2012 και το 2015. Μάλιστα τότε είχε καταθέσει μήνυση κατά του συνυποψηφίου της Σίμου Κεδίκογλου καθώς ο τελευταίος φερόταν να στέλνει SMS ως Ν.Δ. για να σταυρώσουν αυτόν στις εκλογές. (https://www.youtube.com/watch?v=DER1dLxrtvQ)

Η Ματίνα Ρέτσα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Ομως η κυρία Ρέτσα έχει προϋπηρεσία και στον δημόσιο τομέα επί Ν.Δ. Είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και παράλληλα ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υφυπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. «Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Εύβοια, Ματίνα Ρέτσα, εισέπραττε μηνιαίως 3.000 ευρώ και ενώ είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου, δεν επισκεπτόταν τακτικά το Ραδιομέγαρο, μιας και είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου, στενού φίλου και συντοπίτη της. Σήμερα, η Ματίνα Ρέτσα τονίζει ότι η ενασχόλησή της με την πολιτική οφείλεται στον Αντώνη Σαμαρά και στην ανταπόκριση του κόσμου…» (https://www.eviazoom.gr/2015/01/matina-retsa-ert.html)

Ανάλογη καταγγελία για τους αποσπασμένους είχαν κάνει τον Μάρτιο του 2013, λίγο πριν από το «μαύρο» Σαμαρά, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα και τον ΓΕΔΔ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Η ανάδοχος του σημερινού έργου προβολής της Γ. Γραμματείας είχε δημοσιεύσει «αποκλειστική» συνέντευξη της Σοφίας Νικολάου τον Ιούνιο του 2018 στο evia, παρουσιάζοντάς την ως ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. (https://sofianikolaou.com/i-eviotissa-dikigoros-sofia-niko…/). Καθόλου περίεργο λοιπόν που ανάμεσα σε όσους υπέβαλαν(;) αιτήσεις επιλέχτηκε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος για την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις.

ΥΓ. Απορία αφελούς. Η κυρία Ρέτσα θα μετακομίσει στην Αθήνα για να παράσχει τις υπηρεσίες ή μήπως θα γίνεται με τηλεεργασία;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση