GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «πράσινο φως» Μητσοτάκη για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα...

Το «πράσινο φως» του Κυριάκου Μητσοτάκη απομένει για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα, μετά τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού. Είναι π...

Το «πράσινο φως» του Κυριάκου Μητσοτάκη απομένει για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα, μετά τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το τοπίο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν θα είναι το ίδιο με αυτό πριν μπει η χώρα σε καραντίνα, αφού αφενός ο απεγκλωβισμός θα είναι σταδιακός και αφετέρου θα χρειαστεί καιρός για να επέλθει κανονικότητα. Παράλληλα, τα γάντια και κυρίως οι μάσκες σε κλειστούς χώρους ή σε μέσα μεταφοράς θα είναι τα μόνιμα αξεσουάρ για το επόμενο διάστημα.
Η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας έχει παραδώσει πλέον τη μελέτη της για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η άρση των περιορισμών και μένει η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χρόνο και κυρίως για τον τρόπο, αφού εξετάσει μέχρι την τελευταία στιγμή όλες τις εισηγήσεις που υπάρχουν πάνω στο γραφείο του. Οι ειδικοί μπορεί να έχουν εισηγηθεί τα επόμενα βήματα, αλλά παράλληλα έχουν επισημάνει και τους κινδύνους, με την κυβέρνηση να βρίσκεται ανάμεσα σε διλήμματα ιατρικού, οικονομικού, αλλά και κοινωνικού περιεχομένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών έχει εισηγηθεί το άνοιγμα να ξεκινήσει από τις 4 Μαΐου -ημερομηνία μέχρι την οποία έχουν παραταθεί τα ισχύοντα μέτρα- ώστε να υπάρχει χρόνος μπροστά και να ακολουθήσει το «ξεκλείδωμα» άλλων κατηγοριών. Εν ολίγοις, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρξει πίεση για να γίνει εσπευσμένα η άρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση