GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Θα ήμουν κακή καγκελάριος εάν ανακοίνωνα σήμερα μία ημερομηνία χαλάρωσης των περιορισμών

Υπομονή ζητεί η Άνγκελα Μέρκελ από τους πολίτες της Γερμανίας, καθώς την πρώτη θέση έχει η υγεία και έπειτα η άρση των περιοριστικών ...

Υπομονή ζητεί η Άνγκελα Μέρκελ από τους πολίτες της Γερμανίας, καθώς την πρώτη θέση έχει η υγεία και έπειτα η άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, λόγω του κορονοϊού.

«Θα ήμασταν μια κακή κυβέρνηση, αν δεν σκεφτόμασταν μέρα-νύχτα το πώς θα επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή στους κανονικούς ρυθμούς της προστατεύοντας παράλληλα την δημόσια υγεία, αλλά θα ήμουν κακή Καγκελάριος, εάν ήδη σήμερα ανακοίνωνα μια ημερομηνία», δήλωσε η Μέρκελ.

Όπως είπε, υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό. «Εξακολουθούμε να ζούμε στην πανδημία», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της αυστριακής κυβέρνησης για άρση πολλών από τα μέτρα στις 14 Απριλίου. Η ίδια περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει με βάση τα δικά της δεδομένα - την πρώτη θέση έχει η υγεία» και διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις οι ιατρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η κυβέρνηση θα φροντίσει για την επαναλειτουργία της χώρας.

Αναφερόμενη στην Ευρώπη και πώς αυτή αντιμετωπίζει την πανδημία, η καγκελάριος σημείωσε πως πρόκειται για «την μεγαλύτερη πρόκληση από την ίδρυσή της» και χαρακτήρισε την πανδημία ως «συμμετρικό σοκ» το οποίο πλήττει το ίδιο όλα τα κράτη - μέλη. «Είναι προς το συμφέρον όλων - και της Γερμανίας - η Ευρώπη να βγει ισχυρή από αυτή την πρόκληση. Η Γερμανία ευημερρεί όταν ευημερεί και η Ευρώπη», συνέχισε η καγκελάριος και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ευρώπη και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη».

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους πολίτες, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι οι ειδικοί έχουν αλλάξει τελευταία την άποψή τους και την θεωρούν χρήσιμη. «Αν αυτό αποδειχτεί, θα ζητήσουμε από τον κόσμο να το κάνει», δήλωσε και, αναφερόμενη στις ελλείψεις υγειονομικού υλικού, τόνισε ότι «είναι σημαντικό από αυτή την πανδημία να διδαχτούμε ότι χρειαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα κάποια αυτονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση