GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Έξοδος από την καραντίνα σε πέντε στάδια - Τα πρώτα σενάρια

Το κυβερνητικό επιτελείο αρχίζει να οριοθετεί τα επόμενα βήματα για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κορονοϊού. Διάφ...

Το κυβερνητικό επιτελείο αρχίζει να οριοθετεί τα επόμενα βήματα για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κορονοϊού. Διάφορα σενάρια καταρτίζονται από το Μαξίμου, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", οι προτάσεις για την έξοδο από την καραντίνα φαίνεται να περιλαμβάνει πέντε μεγάλες φάσεις στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου.

Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις, στο πρώτο στάδιο εντάσσεται η άρση των περιορισμών κυκλοφορίας. Προτεραιότητα για τους επιστήμονες και την κυβέρνηση είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων για τις οποίες ετοιμάζονται ξεχωριστές ρυθμίσεις. Οι εισηγήσεις είναι οι πολίτες άνω των 65 ετών να ακολουθήσουν διαφορετικό χρονοδιάγραμμα.

Η δεύτερη φάση αναμένεται να περιλαμβάνει επιστροφή στην εργασία και άνοιγμα των πρώτων επιχειρήσεων. Θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο μέτρων υγιεινής και ασφάλειας λειτουργίας. Ενδεχομένως πρώτα θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και ίσως κομμωτήρια με περιορισμένη λειτουργία και έπειτα τα εστιατόρια και τα καφέ με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα. Ένα ενδεχόμενο μέτρο είναι το πλαφόν στον αριθμό πελατών ανά τετραγωνικά, όπως εφαρμόστηκε και στα σούπερ μάρκετ.

Το τρίτο στάδιο αφορά στα σχολεία. Στόχος είναι οι Πανελλήνιες να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου με διαφορετικό καθεστώς, ενδεχομένως με εξετάσεις σε σχολεία και όχι σε εξεταστικά κέντρα. Η κυβέρνηση κινείται πάντως στο άνοιγμα όλων των σχολείων σε μια συζήτηση που φαίνεται να οριοθετείται χρονικά μετά τις 10 Μαΐου.

Η τέταρτη φάση περιλαμβάνει την επαναφορά των αεροπορικών συνδέσεων. Οι πρώτες σκέψεις είναι να υπάρχει θερμομέτρηση όσων φτάνουν στη χώρα μας.

Το πέμπτο στάδιο περιλαμβάνεται ο τουρισμός. Ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει για το πλάνο ανοίγματος αρχικά των μικρών και στη συνέχεια των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ωστόσο δεν αναμένεται κάτι σχετικό πριν από τις 15 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση