GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λινού: Δεν είναι ανησυχητική η πορεία αύξησης των θανάτων στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Για το φάρμακο που θα αντιμετωπίζει τις επιπλοκές του κορονοϊού αλλά και τους κινδύνους από την παρατεταμένη απομόνωση «καραντίνα», μ...

Για το φάρμακο που θα αντιμετωπίζει τις επιπλοκές του κορονοϊού αλλά και τους κινδύνους από την παρατεταμένη απομόνωση «καραντίνα», μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε κορύφωση. Μπορεί να έχουμε αύξηση των νεκρών αλλά αυτά είναι θύματα που εκτέθηκαν στην πανδημία πριν από 3-4 εβδομάδες και νόσησαν πριν από 2-3 εβδομάδες. Επομένως, δεν εκφράζουν την κατάσταση της επιδημίας σήμερα. Αντίθετα, αν είχαμε απόλυτο αριθμό των περιστατικών θα ξέραμε πόσο αποδίδουν τα μέτρα. Η κορύφωση των μέτρων θα βοηθήσει να μην έχουμε κορύφωση της πανδημίας, να μην αυξηθούν τα περιστατικά και να μη δούμε περισσότερα θύματα τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Δεν με ανησυχεί η μικρή αύξηση στον αριθμό των θυμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού.

Για την θεραπεία επιστημόνων από την Κίνα στην οποία αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η κ. Λινού επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή γίνονται τεράστιες προσπάθειες και για να βρούμε φάρμακο που θεραπεύει τη νόσο και για να βρούμε φάρμακο το οποίο θα μειώνει την έκθεση και τη σοβαρότητα της νόσου και βεβαίως να βρούμε το εμβόλιο. Υπάρχουν τεράστιες προσπάθειες σε όλον τον κόσμο, είναι ευχάριστο ότι σε αυτόν τον αγώνα οι επιστήμονες δεν ανταγωνίζονται αλλά συναγωνίζονται. Βρισκόμαστε πιο κοντά στη θεραπεία με φάρμακο το οποίο ήδη υπάρχει. Είναι πολύ πιθανό ένα από τα φάρμακα τα οποία δοκιμάζονται παγκοσμίως, όπως η χλωροκίνη, κάποιο από αυτά θα δείξει καλό αποτέλεσμα. Το φάρμακο αυτό ή θα θεραπεύει ή θα αποκλείει την είσοδο του ιού στα κύτταρα.

Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε στην καραντίνα, η κ. Λινού τόνισε ότι «πρέπει να δώσουμε έμφαση σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα μας προστατεύσουν από χρόνια νοσήματα και θα ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα όπως η σωστή διατροφή, η διακοπή του καπνίσματος, η μη έξαρση της κατανάλωσης αλκοόλ, ο έλεγχος της μη αύξησης του σωματικού βάρους. Όλα αυτά θα μας προστατεύσουν και από τον κορονοϊό και από άλλα σοβαρά νοσήματα που ελωχεύουν και μπορεί να έχουμε έξαρση και σε αυτά».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση