GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! Στην Κέρκυρα κοινώνησαν μέχρι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδων...

Η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά λιτανεύτηκε εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών.

Ή μήπως όχι καθώς στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες ξεχωρίσαμε επροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικησης, πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, δημοσιογράφους, οπερατέρ που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα .

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει οι λειτουργίες να γίνουν με τρόπο σεμνό και λιτό, ιδιαίτερα αυτές που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Παράλληλα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας για τα νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:
• Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν αλλά και τις επίσημες θέσεις που έχουν καταθέσει ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας, καθώς ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος εν μέσω πανδημίας .

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι στις αρχές Μαρτίου ,η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης ασθενειών, ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι.


https://www.kerkyrasimera.gr/%ce%b8%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση