GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Στίγκλιτς στον Τραμπ: Έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Σίγκλιτς για τους χειρισμούς του Αμερικανού Προέδρου κατά τη...

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Σίγκλιτς για τους χειρισμούς του Αμερικανού Προέδρου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Στίγκλιτς είπε, όπως αναφέρει ο "Independent" ότι ο Τραμπ χειρίστηκε πολύ άσχημα την κρίση του κορονοϊού και τον κατηγόρησε ότι "έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα".

Ο Καθηγητής Οικονομικών υποστήριξε ότι ο Τραμπ ευθύνεται για την περικοπή των κονδυλίων για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πανδημίες. Επιπρόσθετα τόνισε ότι απέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες να χρησιμοποιήσει τις προεδρικές του εξουσίες για να εξασφαλίσει αναπνευστήρες για τα νοσοκομεία και ζωτικής σημασίας προστατευτικό εξοπλισμό στο υγειονομικό προσωπικό.

"Αν έδινε απλώς σημασία σ’ αυτά που έλεγε η επιστήμη θα είχε ενεργήσει πολύ νωρίτερα. Και γι’ αυτό το λόγο μείναμε απροστάτευτοι επειδή δεν κατανοεί την επιστήμη, δεν την κατανόησε εξ’ αρχής. Εν συντομία, λοιπόν τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα", είπε μιλώντας στην εκπομπή του CNBC "Closing Bell". Ο Στίγκλιτς κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ για το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο κορονοϊος χτυπάει περισσότερο την κοινότητα των Αφροαμερικανών, ενώ αναδεικνύει τις κοινωνικές ανισότητες της χώρας. Προειδοποίησε δε ότι τα τσεκ που αποστέλλει η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα φθάσουν στα χέρια εκείνων που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Πηγή πληροφοριών: Independent/ CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση