GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις μαφίες των αντισηπτικών

«Γέννηση»… μαφίας αντισηπτικών και μασκών επιχειρούν να αποτρέψουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που επεξεργάζονταν επιχειρησιακά σχέδια αντ...

«Γέννηση»… μαφίας αντισηπτικών και μασκών επιχειρούν να αποτρέψουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που επεξεργάζονταν επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης μιας έξαρσης ενός τέτοιου φαινομένου. Eχουν ενδείξεις πως κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική ύφεση και να αισχροκερδήσουν ακόμη και σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 39χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «ΣΕΦΚΗΣ», κατηγορούμενος της μαφίας των «Κορλεόνε Ρομά», με τις περίπου… 2.000 κλοπές πολυτελών κατοικιών και χρηματοκιβωτίων, στην οποία είχε εμπλακεί το όνομα γνωστού κοσμικού επιχειρηματία, που άλλαξε… καριέρα και είναι ανάμεσα στους εμπλεκoμένους της αποθήκευσης 11,5 τόνων αντισηπτικού που θα διοχέτευαν στη μαύρη αγορά.

Τα αστυνομικά «αντίμετρα» για μετά τον… κορονοϊό προετοιμάζονται από τους επικεφαλής κρίσιμων υπηρεσιών της Αστυνομίας, οι οποίοι δημιούργησαν επιχειρησιακά σχέδια για την «επόμενη μέρα» της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σε μαραθώνια σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξετάστηκαν η υλοποίηση των υφιστάμενων σχεδίων και η προσαρμογή τους στις πιθανές νέες συνθήκες που μπορεί να διαμορφωθούν στο εγκληματικό πεδίο. Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες διαβλέπουν μια τάση «ανασύνταξης» των Εξαρχείων και έντονη επαναδραστηριοποίηση με αφορμή την οικονομική ύφεση και τη διαφαινόμενη εργασιακή κρίση. Σε αυτό το πεδίο, οι αξιωματικοί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και «κρυφές» παρουσίες σε κρίσιμα σημεία για την πρόληψη και άμεση καταστολή επιθέσεων ή ακτιβιστικών ενεργειών.

Στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν πως, όπως ενδεχομένως οι περιορισμένοι πολίτες θα βγουν μαζικά από τα σπίτια τους μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, θα γίνει το ίδιο με τους πρωταγωνιστές συμμοριών, που θα θελήσουν να καλύψουν το… χαμένο έδαφος, αυξάνοντας ραγδαία τους εγκληματικούς δείκτες. Πιθανολογούν έξαρση ληστρικών επιδρομών και «μετάλλαξη» του εγκλήματος, το οποίο θα επιχειρήσουν να καταστείλουν με τη χαρτογράφησή του και στοχευμένες επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει η επανεφαρμογή του σχεδίου «καθαρή» Αθήνα και θα επιχειρηθεί η πάταξη της εσωτερικής «ληστρικής μετανάστευσης» από Δυτική Αττική. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει για την αντιμετώπιση «εκδρομέων» ληστών και διαρρηκτών από περιοχές όπως Κόρινθο και Βοιωτία, με αύξηση των ελέγχων σε οδικούς άξονες που έχουν ως προορισμό την Αττική. Παράλληλα θα εξοικονομηθούν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για την ενεργοποίηση μεγάλου αριθμού περιπολιών και τις νυχτερινές ώρες, σε γειτονιές και σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται έξαρση του εγκλήματος. Στόχος η προστασία σπιτιών, «ανοιχτών» καταστημάτων και τραπεζών, που θα είναι ενδεχομένως οι πρώτοι στόχοι συμμοριών μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσαρμόζουν τα επιχειρησιακά σχέδια ανάλογα με τις εκτιμήσεις και τις παρατηρούμενες εξάρσεις εγκλήματος. Σημειώνεται πως ανάμεσα στις εντολές που έχουν δεχθεί οι αστυνομικοί είναι η δυνητική καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας, προσωνυμίων, αλλά και της αριθμητικής ταυτότητας των κινητών τηλεφώνων (αριθμός ΙΜΕΙ συσκευής) όσων προσάγονται ή συλλαμβάνονται στη Δυτική Αττική. Μια τέτοια κίνηση όμως πρέπει να είναι προσεκτική σε συνεννόηση με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να μην υπάρχει περίπτωση παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση