GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτι κινείται στο θέμα απόκτησης νέων φρεγατών

Κάτι φαίνεται πώς κινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το θέμα απόκτησης νέων φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό. Ο κορονοϊό...

Κάτι φαίνεται πώς κινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το θέμα απόκτησης νέων φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό.
Ο κορονοϊός και η διαφαινόμενη ύφεση που θα επιφέρει στα οικονομικά δεδομένα της χώρας δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστο τον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως, οι ανάγκες είναι δεδομένες, ιδιαίτερα για το Πολεμικό Ναυτικό, που κατά την διάρκεια της κρίσης ακύρωσε σημαντικά προγράμματα και κυρίως αυτό της προμήθειας των νέων φρεγατών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, τις τελευταίες ημέρες έφθασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια ένας φάκελος με πρόταση για ναυπήγηση φρεγάτας στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιλάμβανε πλήρη οικονομική πρόταση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οικονομικούς όρους, κάτι που την καθιστά αυτόματα εξόχως σημαντική.
Ανεξάρτητα με την τύχη του προγράμματος των γαλλικών φρεγατών Belharra και την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, κύκλοι του «ελληνικού πενταγώνου» εμφανίζονται πολύ θετικοί στην νέα πρόταση που έφθασε, δεδομένου μάλιστα ότι προσφέρει το κυρίως ζητούμενο, δηλαδή την ναυπήγηση στην Ελλάδα και τις δουλειές σε ελληνικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση