GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νορβηγία ανακοίνωσε πως έθεσε “υπό έλεγχο” τον κορονοϊό

Οι αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα πως κατάφεραν να θέσουν “υπό έλεγχο” τη διασπορά του κορονοϊού στα εδάφη τους, κάτι που δεν συν...

Οι αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα πως κατάφεραν να θέσουν “υπό έλεγχο” τη διασπορά του κορονοϊού στα εδάφη τους, κάτι που δεν συνεπάγεται ωστόσο άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων, που επέβαλε η χώρα στις 12 Μαρτίου.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής της νόσου, δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από κάθε ασθενή, έπεσε κάτω από το όριο του 1, στο 0,7 έναντι 2,5 πριν από την υιοθέτηση, στα μέσα Μαρτίου, των περιοριστικών μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας,
“Αυτό σημαίνει ότι θέσαμε υπό έλεγχο την επιδημία του κορονοϊού” διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας Μπεντ Χέγε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η Νορβηγία, που εφάρμοσε καθεστώς ήμι-καραντίνας, επιβάλλοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις, κλείνοντας ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, γυμναστήρια και κομμωτήρια και απαγορεύοντας τη διεξαγωγή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ωστόσο, επέτρεψε στους πολίτες να κάνουν βόλτες σε υπαίθριους χώρους και τζόκινγκ, την ώρα που τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοικτά.
“Σήμερα, καταφέραμε μαζί να θέσουμε τη διασπορά του ιού υπό έλεγχο και ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον έλεγχο στο μέλλον” είπε ο Χέγε.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των νορβηγικών υγειονομικών αρχών, η Νορβηγία "μετρά" 5.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 59 νεκρούς. “Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά” υπογράμμισε η διευθύντρια του νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Καμίλα Στόλτενμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση