GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος των σταρ Βίκτορ Σκρεμπνέσκι - ΦΩΤΟ

Σε ηλικία 90 χρονών έφυγε από τη ζωή, το περασμένο Σάββατο, ο θρυλικός φωτογράφος μόδας Βίκτορ Σκρεμπνέσκι, στην οικία του στο ΣΙκάγο...

Σε ηλικία 90 χρονών έφυγε από τη ζωή, το περασμένο Σάββατο, ο θρυλικός φωτογράφος μόδας Βίκτορ Σκρεμπνέσκι, στην οικία του στο ΣΙκάγο, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με τις Αρχές της κομητείας Κουκ. Έγινε γνωστός για τις δραματικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες διάσημων.

Στην 70ετή καριέρα του, ο Αμερικανός φωτογράφος συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Μπέτι Ντέιβις, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ντέιβιντι Μπόουι, Ντένις Χόπερ, Σίντι Κρόφορντ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Φώτιζε τις γραμμές και τις καμπύλες του προσώπου σαν διευθυντής φωτογραφίας της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Γεννημένος το 1929 στο Σικάγο, πολωνικής και ρωσικής καταγωγής, ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι φοίτησε στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις. Ξεκίνησε από τη ζωγραφική και τη γλυπτική προτού συνεχίσει με τη φωτογραφία.

Έδειξε κάποιες από τις φωτογραφίες του στον Χάρι Καλάχαν, ο οποίος τον προέτρεψε να επισκεφθεί εκδότες περιοδικών στη Νέα Υόρκη.

«Δεν ήταν δική μου απόφαση να στραφώ στη φωτογραφία, απλά συνέβη. Η φωτογραφία ήταν κάτι που ερωτεύτηκα και αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί μου άρεσε» είχε πει ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι.

Μιλώντας στο WWD για τον Ντέβιντ Μπόουι και τη σύζυγό του Ιμάν είχε πει: "Σε καθε φωτογραφία που του έβγαλα είναι γυμνός. Του άρεσε να ποζάρει γυμνός, Μου είπε ότι δενήξερε πώς φαινόταν. Όταν μπαίνει στα φωτογραφικά στούντιο όλοι τον ντύνουν και τον βάφουν και του φτιάχνουν τα μαλλιά και αυτό δεν είναι αυτός, οπότε ήθελε να δει πώς ήταν. Νομίζω του σύστησα την Ιμάν και τους έκανα τη φωτογραφία του γάμου και είναι γυμνοί. Είναι όμορφη φωτογραφία και είναι μία από τις αγαπημένες μου"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση