GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύψας: Θέλει μεγάλη σοφία η άρση των μέτρων - Πώς και πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας μίλησε για τους «κύκλους» του κορονοϊού και το χρονοδιάγραμμα...

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας μίλησε για τους «κύκλους» του κορονοϊού και το χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, σχετικά με την "ανοσία" του κορονοϊού, "υπάρχουν αναφορές στη βιβλιογραφία από την Κίνα, την Ιαπωνία κ.α. ότι ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον ιό, εμφανίστηκαν θετικοί σε εξετάσεις που τους έγιναν. Αυτό σημαίνει είτε ότι ξανακόλλησαν τον ιό, είτε ότι ο ιός που είχαν ενεργοποιήθηκε ξανά. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι ασθενείς δεν νόσησαν ξανά και δεν μετέδιδαν".

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι "αν κάνουμε ένα λάθος και άρουμε τα μέτρα νωρίτερα αυτό θα οδηγήσει σε διασπορά της λοίμωξης, σε θνησιμότητα και στο τέλος της ημέρας και σε μεγάλες οικονομικές ζημιές. Θέλει μεγάλη σοφία η άρση των μέτρων. Σε αυτή τη φάση θα επικεντρωθούμε στο να τελειώσουμε την πρώτη φάση της επιδημίας καλά έτσι ώστε αυτές τις ημέρες να μην έχουμε μεγάλη διασπορά και να μην έχουμε πρόβλημα τον Μάιο και αμέσως μετά θα αρχίσουμε να συζητάμε για το χρονοδιάγραμμα. Θα έχουμε καθαρή εικόνα στις αρχές Μαΐου".

"Στην Ελλάδα έχει νοσήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει στην κοινότητα και η λύση του προβλήματος αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλους μας" είπε ο κ. Σύψας, ενώ πρόσθεσε το εξής: "θα υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες, όπως η πραγματοποίηση πολύ περισσότερων τεστ, θα τηρούνται οι κανόνες απόστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους άλλους δημόσιους, κοινωνικούς χώρους και προφανώς θα αλλάξουν και οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας ειδικά όπου υπάρχει συγχρωτισμός".

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση