GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν θα δεχθούν να ματώσουν ξανά– ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των δύο ιδιωτικών κλινικών στην Αττική, με τα κρούσματα κορονοϊού και τους νεκρο...

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των δύο ιδιωτικών κλινικών στην Αττική, με τα κρούσματα κορονοϊού και τους νεκρούς, άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή.

Η κατάσταση αυτή, όπως είπαν οι αρμόδιοι οφείλεται σε ελλιπή τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων υγιεινής, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Μην κάνετε τους ανήξερους ούτε τους έκπληκτους. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας υπήρχαν επίσημες καταγγελίες από εργαζόμενους και σωματεία ότι σε ιδιωτικά Κέντρα δεν τηρούνται τα μέτρα, ότι ακόμα και εργαζόμενοι που ήταν ύποπτοι για κρούσματα εξαναγκάζονταν να πάνε στη δουλειά τους», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να είχατε πάρει μέτρα και το πιο βασικό απ’ αυτά θα ήταν η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που θα έμπαινε κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου».

Για το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ο κ. Κουτσούμπας, η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» δεν αφορά μόνο την άρση των περιορισμών, αλλά και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων που θα συνοδεύουν αυτήν τη χαλάρωση. Όπως ανέφερε, η συζήτηση αυτή αφορά κυρίως τη διαχείριση της νέας καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται προ των πυλών, με την πανδημία να επιταχύνει την ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να φορτώσει τα βάρη της κρίσης του κορονοϊού στις πλάτες του λαού, ενώ τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Εξάλλου, όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει πείρα μετά από 10 χρόνια μνημονίων που εφαρμόστηκαν μέτρα «έκτακτων συνθηκών» και έγιναν μονιμότερα των μονίμων. «Οι εργαζόμενοι όμως, έχουν πληρώσει πολλά, και με την πρόσφατη κρίση, και με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν πρέπει, και δεν θα δεχθούν να ματώσουν ξανά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θα πρέπει από τώρα να οργανωθεί η πάλη του λαού.

Σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ, σημείωσε πως είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση για τους εργαζόμενους. «Πάρτε μέτρα τώρα για να εξασφαλίσετε εισόδημα στοιχειώδες για όλους», σημείωσε, επισημαίνοντας πως τα χρήματα, είτε δοθούν από το «μαξιλάρι» είτε από αλλού, προήλθαν από το «στράγγισμα του ελληνικού λαού, που κάνατε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

Ο κ. Κουτσούμπας έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. «Τα έκτακτα μέτρα θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί για να ζήσουν οι επιχειρήσεις, λέει ο υπουργός της μεγαλοεργοδοσίας. Κάτι ξέρει για να το λέει. Άλλωστε αυτή είναι η ειδικότητά του, οι κάθε είδους εξυπηρετήσεις μεγάλων επιχειρηματιών, με ό,τι αντεργατικό και βάρβαρο συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τελευταία βέβαια είδαμε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός της ΝΔ ειδικεύεται και στην τηλεκατάρτιση. Έτσι γίνεται συνήθως στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, υπουργοί ειδικεύονται για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής. «Αυτό δεν απαλλάσσει καθόλου την αξιωματική αντιπολίτευση, που βρήκε μία διέξοδο στην αμηχανία της για να ασκήσει κριτική», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, υπογράμμισε πως οι ανταγωνισμοί επιβεβαιώνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για τα νέα δάνεια είπε πως θα τα καρπωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και θα τα πληρώσουν οι πολλοί, όποια μορφή και αν έχουν αυτά τα δάνεια.

Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την Παιδεία. «Πάρτε το πίσω και κοιτάξτε να ασχοληθείτε με τα άλλα προβλήματα», είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να ορίσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές, καθώς και να λάβει μέτρα για να διεξαχθούν με τις βέλτιστες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση