GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Συγκρατημένη αισιοδοξία - Πόσο κοντά είμαστε στην άρση των περιοριστικών μέτρων - ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, θα είναι “σταδιακή, ήσυχη και ελεγχόμενη”, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας με...

Μήνυμα ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, θα είναι “σταδιακή, ήσυχη και ελεγχόμενη”, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας με αφορμή την πρόθεση της Δανίας να προχωρήσει σε μερική άρση του lockdown.

“Ποτέ δεν γίνεται κάτι απότομα” είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, υπενθυμίζοντας πως στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν ιό που διασπείρεται ταχύτατα. Σημείωσε, επίσης, πως η Ελλάδα παρακολουθεί επιστημονικά τι συμβαίνει στις χώρες που προηγούνται της δικής μας σε αυτή τη διαδικασία. “Θέλει σώφρονα σκέψη, σύνεση και όχι παρόρμηση. Θα αντιδράσουμε με βάση την επιστήμη, τα αποδεικτικά στοιχεία και με βάση τη βοήθεια ακόμη περισσότερων μεθόδων για να παρακολουθήσουμε την πορεία της επιδημίας στη χώρα”.

Και εκτίμησε ότι: “Είναι νωρίς νομίζω ακόμη για εμάς και φυσικά θα περιμένουμε να δούμε πώς θα ‘περπατήσουν’ τα πράγματα στη Δανία’. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν πιστά τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και όχι να ληφθούν κι άλλα.

Ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν "μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς" και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. "Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές", τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση