GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγιωτόπουλος: Υπάρχει πλέον η διάσταση της υγειονομικής απειλής από την Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει βιολογική απειλή από πλευράς Τουρκίας άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντ...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει βιολογική απειλή από πλευράς Τουρκίας άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο να προσπαθήσει η Τουρκία να στείλει στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες με κορονοϊό στα νησιά του Αιγαίου υποστηρίζοντας ότι «το υπουργείο και τα επιτελεία επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια». «Ακόμη και αν δεν υπήρχε η πρόθεση της Τουρκίας να μας στείλει μολυσμένους με τον ιό μετανάστες, πιθανολογείται ότι ενδεχομένως θα αποπειραθούν να περάσουν σε εμάς και ασθενείς με τον κορονοϊό. Επομένως εμείς πρέπει να έχουμε λάβει τα μέτρα μας», επισήμανε.

«Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Μπορεί να αποτελεί μέρος γενικού σχεδίου, μπορεί και όχι», είπε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Σε κάθε περίπτωση πιθανολογούμε ότι μπορεί να έρθουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μπαίνει πλέον η διάσταση της υγειονομικής απειλής, όπως είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και στους ομολόγους μου της ΕΕ σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα».

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «δεν τρέφαμε αυταπάτες, ξέραμε ότι δεν επρόκειτο η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές συμπεριφορές απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, παρά το γεγονός ότι υφίσταται έντονα το πρόβλημα του κορονοϊού στο εσωτερικό της. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε τέτοια κατάσταση έτσι ώστε πάντα να μπορούν να προβάλουν την αποτρεπτική ισχύ τους. Συνεχίζονται οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις. Αλλά και πάλι εμείς είμαστε εκεί για να αναχαιτίζουμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης, ο ίδιος επεσήμανε ότι «ασφαλώς ο ιός και η ασθένεια δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Περιορίζουν τη δραστηριότητα, ματαιώνουν ασκήσεις. Όμως από εκεί και πέρα, το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία επιμένει στην ίδια συμπεριφορά. Θα θέλαμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Αλλά προσαρμοζόμαστε, όπως είναι προσαρμοσμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας καιρό σε αυτό».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση