GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεπ Μπλάτερ: Στο αρχείο η υπόθεση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Την έρευνα σχετικά με τις συμφωνίες του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με την Ένωση Ποδοσφαίρου της Καραϊβικής (CFU) για την π...

Την έρευνα σχετικά με τις συμφωνίες του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με την Ένωση Ποδοσφαίρου της Καραϊβικής (CFU) για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρόκειται να τερματίσει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας. Μάλιστα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (OAG) δήλωσε ότι έχει ενημερώσει όλα τα μέρη για την πρόθεσή του να περατώσει την υπόθεση.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας ... θεωρεί ότι η ποινική έρευνα σχετικά με τα μερικά γεγονότα και τους ισχυρισμούς σχετικά με τη συμβατική σχέση με την CFU είναι πλήρης και έτοιμη προς σύναψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα «σκοπεύει να διακόψει τη διαδικασία» συνεχίζει η ανακοίνωση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση. Ως αποτέλεσμα, ο Μπλάτερ, ο οποίος επί του παρόντος τελεί υπό εξαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για παραβιάσεις δεοντολογίας, δεν θα διωχθεί για το θέμα που αφορά την πολύ φθηνή πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για τα τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 84χρονος Ελβετός, ο οποίος ήταν στην προεδρία της FIFA ως το 2015, κατηγορήθηκε ότι διέθεσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην CFU για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2010 και 2014 έναντι 600.000 δολαρίων, ποσό κατά πολύ χαμηλότερο από την τρέχουσα αξία τους.

Εκπρόσωπος του Μπλάτερ δήλωσε ότι δεν είχε ακούσει τίποτα επίσημα αλλά δεν είχε λόγο να αμφιβάλει για τις αναφορές των ΜΜΕ. Σε μια δεύτερη ποινική υπόθεση, ο Μπλάτερ κατηγορείται ότι διέταξε την πληρωμή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,06 εκατομμύρια δολάρια) στον τότε πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τον Φεβρουάριο του 2011.

Η έρευνα σε αυτή την περίπτωση δεν επηρεάζεται από τις προθέσεις τερματισμού της πρώτης, δήλωσε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Μπλάτερ και ο Πλατινί υποστήριξαν ότι δεν έκαναν τίποτα λάθος, εν μέσω του γεγονότος ότι έγιναν μέρος του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς που κλόνισε τη FIFA, με αποτέλεσμα πολλές διώξεις και καταδίκες στελεχών της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση