GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: "Πάρτι" στα διεθνή χρηματιστήρια στον απόηχο των δηλώσεων Φάουτσι

"Πάρτι" έκαναν τα διεθνή χρηματιστήρια μετά τα θετικά αποτελέσματα έρευνας του φαρμάκου της ρεμντεσιβίρης για την καταπολέμ...

"Πάρτι" έκαναν τα διεθνή χρηματιστήρια μετά τα θετικά αποτελέσματα έρευνας του φαρμάκου της ρεμντεσιβίρης για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τις δηλώσεις του Δρ. Άντονι Φάουτσι, του Αμερικανού Επιδημιολόγου και συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα έκανε αναφορά και στη συμβολή της Ελλάδας στην έρευνα.

Στη συνεδρίαση της Wall Street σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη και για τους τρεις βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο +2,21% ή 532 μονάδες, στις 24.633, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη +2,66% στις 2.939 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά +3,57% στις 8.914 μονάδες.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα βελτίωσε η πορεία της Wall Street, καθώς αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να ενθαρρύνονται από τα δημοσιεύματα σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας Gilead Sciences πως το πειραματικό αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη μοιάζει υποσχόμενο στις δοκιμές που γίνονται για να βρεθεί θεραπεία για την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 422,50 μονάδων (+2,14%), στις 20.193,69 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 14,88 μονάδων (+1,03%), στις 1.464,03 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση