GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο της Τουρκίας να στείλει σε ελληνικά νησιά αλλοδαπούς με κορονοϊό - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη O τομέας πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έχει συγκεντρώσει βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο είτε...

Του Χρήστου Μαζανίτη
O τομέας πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έχει συγκεντρώσει βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο είτε από ΜΚΟ που δρουν στα μικρασιατικά παράλια είτε από αλλοδαπούς που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.
Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους του ΓΕΕΘΑ, ο τομέας πληροφοριών έχει διασταυρώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν εξακριβωθεί σε συγκεντρώσεις μεταναστών σε Δυτ. Παράλια Μ. Ασίας, ασθενείς με κορονοΐό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps του εσωτερικού αλλά και τον Έβρο με λεωφορεία.
Η διασταύρωση του βιντεοληπτικού υλικού έχει δείξει ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ, στην Ανδριανούπολη και εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο. Η στρατοχωροφυλακή και η Τουρκική αστυνομία παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε και στον Έβρο, δηλαδή τους κατευθύνει και τους οδηγεί, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου που είχε πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν στην Ευρώπη ομάδες μεταναστών.
"Η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της... τα στέλνει αλλού" σχολίαζε χαρακτηριστικά πηγή από το ΓΕΕΘΑ. Η ίδια πηγή εξηγούσε στον ΑΝΤ1 ότι σήμερα το μεσημέρι ετοιμαζόταν η Τουρκία να στείλει καραβιές με αλλοδαπούς. Και εκείνη τη στιγμή κινητοποιήθηκαν το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό, και ομάδες της FRONTEX.
Οι Τούρκοι φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να στείλουν μαχητικά F-16, να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Βρετανικό Α/Φ της FRONTEX και να το παρενοχλήσουν.
Η τουρκική προκλητικότητα δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησαν σε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Λέσβο, Χίο και Βόρειο Έβρο. Ελληνικά μαχητικά βρίσκονταν συνεχώς στον αέρα και ακολούθησαν αερομαχίες και εμπλοκές. Η τελευταία σημειώθηκε μάλιστα λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα.
Η απελπισία, οι σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού, δεν κρύβεται με τίποτα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από την μεριά τους δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση