GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν για την προώθηση μεταναστών με κορονοϊό στα ελληνικά νησιά - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Ένα βίντεο από τουρκική ΜΚΟ αποκαλύπτει το μεθοδευμένο σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο - που απέτυχε - και πώς τώρ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ένα βίντεο από τουρκική ΜΚΟ αποκαλύπτει το μεθοδευμένο σχέδιο των Τούρκων στον Έβρο - που απέτυχε - και πώς τώρα σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέα αντεπίθεση με όπλο τις χιλιάδες των μεταναστών που συγκεντρώνουν στα μικρασιατικά παράλια. Στο διάρκειας 8 λεπτών βίντεο της τουρκικής ΜΚΟ "Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών" με έδρα την Άγκυρα φαίνεται πώς οι Τούρκοι μετέφεραν βάσει οργανωμένου σχεδίου χιλιάδες μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και με μεθοδευμένες επιχειρήσεις τους πίεζαν να περάσουν τα σύνορα. Οι αλλοδαποί ομολογούν στα βίντεο πώς τους εφοδίαζαν με κόφτες για τα συρματοπλέγματα και τους έλεγαν να επιτεθούν στις ελληνικές δυνάμεις.

Στην συνέχεια, δείχνει πώς στις 15 Μαρτίου άδειασαν όλη την περιοχή της Αδριανούπολης και πώς πολλούς τους πήραν από τον καταυλισμό στο Παζάρ Κουλέ και με λεωφορεία τους μετέφεραν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Μάλατια. Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται στα βάθη της ανατολικής Τουρκίας. "Τους είπαμε να μας αφήσουν στην Κωνσταντινούπολη. Μας είπαν όχι. Καταλάβαμε ότι μας πηγαίνουν στην Μαλάτια. Γιατί στην Μαλάτια; Τι θα μας κάνουν;" αναρωτιέται ένας μετανάστης που φέρεται να τραβάει κιόλας το βίντεο μέσα από το λεωφορείο, πιθανόν με το κινητό του.

Το βίντεο αυτό αποδεικνύει περίτρανα τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ περί εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία του Ερντογάν. Τους μετακινούν σε διάφορες περιοχές, εξυπηρετώντας κάθε φορά τα σχέδιά τους. Ορισμένοι, όπως αποκαλύπτουν στο βίντεο, εργάζονταν σε τουρκικές βιομηχανίες, βγάζοντας 3.000 τουρκικές λίρες τον μήνα.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από κύκλους του ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι μεταφέρουν ομάδα 250 ατόμων με λεωφορεία από την Μαλάτια προς τα μικρασιατικά παράλια. Εκεί τους εγκαταλείπουν χωρίς τροφή και φαγητό, φράζοντάς τους τον δρόμο να πάνε οπουδήποτε αλλού προς τα πίσω, με μόνη διέξοδο να πάρουν μία βάρκα και να προσπαθήσουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Το θέμα ότι ανάμεσα στους αλλοδαπούς που προσπαθεί να στείλει η Τουρκία στην Ελλάδα βρίσκονται και φορείς του κορονοϊου είναι κάτι που επιβεβαιώνουν τόσο κύκλοι του ΓΕΕΘΑ, όπως μεταδώσαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο Enikos όσο και η αυστριακή οργάνωση Josoor, με βίντεο ντοκουμέντο που μεταδώσαμε στο enikos το πρωί της Κυριακής.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της την Κυριακή στον ΑΝΤ1, η επικεφαλής της αυστριακής οργάνωσης Ναταλί Γκράμπλερ αποκάλυψε ότι όσοι αλλοδαποί ήταν συγκεντρωμένοι από το καθεστώς Ερντογάν στον Έβρο υπεβλήθησαν σε τεστ για τον κορονοϊο στις 14 Μαρτίου. πριν τους απομακρύνει η τουρκική στρατοχωροφυλακή, όμως τα αποτελέσματα δεν τους κοινοποιήθηκαν ποτέ. Η ίδια θεωρεί ότι είναι πιθανό να υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς που συγκεντρώνει η Τουρκία στα μικρασιάτικα παραλία και ασθενείς του κορονοϊού.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση