GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη ενόψει Eurogroup - Με ποιες θέσεις θα προσέλθει η Ελλάδα

Την έκδοση κορονο-ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, πρόκει...

Την έκδοση κορονο-ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, πρόκειται να ζητήσει εκ νέου η Ελλάδα, στο σημερινό Eurogroup, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνεδρίαση βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, του επικεφαλής του ΣΟΕ κι εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιxάλη Αργυρού και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup υποστηρίζοντας τη θέση που έχει εκφράσει ήδη ο Πρωθυπουργός μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για την αναγκαιότητα κοινής έκδοσης ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος. Υπογραμμίζουν, δε, ότι πρόκειται για «στήριξη ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η Ελλάδα υποστηρίζει επίσης την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank). Όσον αφορά τον ESM η χώρα μας θα προσέλθει στη συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. Όπως πολλές φορές έχει διατυπωθεί, η θέση της Ελλάδας είναι ότι «η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση