GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Γερμανός Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε τρίαθλο Ironman στο σπίτι του - ΒΙΝΤΕΟ

Η πανδημία του κορονοϊού κρατά περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Πολλοί απ΄ αυτούς ανήκουν στον «κό...

Η πανδημία του κορονοϊού κρατά περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Πολλοί απ΄ αυτούς ανήκουν στον «κόσμο» του αθλητισμού, που τελεί υπό... αναστολή, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των δράσεων και της καθημερινότητας ανά την υφήλιο.

Ένας απ' αυτούς είναι και ο Γερμανός Ολυμπιονίκης του τριάθλου, Γιαν Φροντένο, ο οποίος αποφάσισε να... σπάσει την μονοτονία της οίκαδε παραμονής, επιχειρώντας να ολοκληρώσει ένα Ironman στο σπίτι του! Η προσπάθεια του μεταδόθηκε διαδικτυακά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα έσοδα που προέκυψαν (181.000 ευρώ), θα διανεμηθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες δίνουν την μάχη με τον κορονοϊό. To απόγευμα του Σαββάτου (11/4), λίγο πριν της 18:00, ο Φροντένο ολοκλήρωσε το Ironman, "TriAtHome" όπως το ονόμασε, μετά από 8 ώρες 33 λεπτά και 41 δεύτερα!

«Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι είμαι λιγάκι τρελός», δηλώνει ο 38χρονος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο και νικητής στο Hawaii Ironman του 2019, από το σπίτι του στην Τζιρόνα της Ισπανίας. Αρχικά, ο Φροντένο, κολύμπησε οκτώ χιλιόμετρα στην πισίνα του, η οποία διατηρεί την θερμοκρασία του νερού στους εννέα βαθμούς Κελσίου, ενώ διαθέτει μηχανισμό για δημιουργία αντίθετου ρεύματος, όπως συμβαίνει στη θάλασσα! Στη συνέχεια, έκανε 180 χιλιόμετρα σ΄ ένα ποδήλατο γυμναστικής και ολοκλήρωσε το απίστευτο εγχείρημα, «τρέχοντας» 42.195 μέτρα σ΄ έναν διάδρομο γυναστικής.

«Είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να ανακουφίσω το ιατρικό προσωπικό στην Ισπανία. Θέλω να δείξω ότι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα στο σπίτι εάν είστε λίγο δημιουργικοί», τονίζει ο Γερμανός υπεραθλητής.

Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να αγοράζουν, διαδικτυακά, προϊόντα που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία ο Φροντένο θα μοιράσει στους υγειονομικούς της Ισπανίας και της πατρίδας του. Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 181.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση