GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Land Rover με καρδιά… Jaguar για τον Ελληνικό Στρατό;

Του Χρήστου Μαζανίτη Συνωστισμός επίδοξων μνηστήρων για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Έξι επενδυτικά σχήματα ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Συνωστισμός επίδοξων μνηστήρων για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Έξι επενδυτικά σχήματα έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον διεκδικώντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, μαζί με χρυσό συμβόλαιο για τον Ελληνικό Στρατό.

Η Ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (FSI) που έχει εξαγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Γερμανική Krauss-Maffei WegmannGmbH & Co. KG , η Ισραηλινή Plasan, η Νοτιοαφρικανική Paramount Group, μία σύμπραξη ελληνικών εταιρειών και ο ινδικός όμιλος Tata Group είναι οι υποψήφιοι για την απόκτηση της εταιρείας. Κι αν οι Ινδοί σας ακούγονται ως outsider, άνθρωποι της αγορά υποστηρίζουν πώς φαίνεται ότι ίσως είναι το μεγάλο φαβορί για τον διαγωνισμό. Για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα η εταιρεία Tata είναι άγνωστη, όμως στην Μεγάλη Βρετανία την γνωρίζουν πολύ καλά καθότι πρόκειται για την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Jaguar και Land Rover.

Κι οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για ζωηρό ενδιαφέρον των Ινδών, αφού η απόκτηση της ΕΛΒΟ θα τους δώσει το δικαίωμα δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής των προϊόντων τους που δεν θα έχουν δασμούς στην μετά Brexit εποχή, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει περιθώριο στην περιοχή των Βαλκανίων για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου πόλης, κάτι για το οποίο έχει εμπειρία η Tata στην Ινδία.

Επιπλέον, λόγω της Land Rover θα μπορέσει να κάνει προσφορά και σίγουρα θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση των 10.000 Mercedes τζίπ του Ελληνικού Στρατού, ενώ ταυτόχρονα θα τρέξει και δεύτερο συμβόλαιο του Ελληνικού Στρατού για την παραγωγή νέας καρότσας για τις ανάγκες όλων των τύπων φορτηγών και λεωφορείων.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για διαγωνισμό κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα. Και οι νοτιοαφρικανοί έχουν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον, αφού η παραγωγή των οχημάτων τους στην γραμμή της ΕΛΒΟ επιφέρει και την πολυπόθητη πιστοποίηση για την ευρωπαϊκή αγορά ενώ και οι Ισραηλινοί φέρονται εξαιρετικά θετικοί να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά την διαγωνιστική διαδικασία, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, αφού λόγω κορονοϊού πήρε ολιγοήμερη παράταση. Κανονικά η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών πλειοψηφικών προσφορών έληγε σήμερα, 28 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση