GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Η Κεραμέως μας επιστρέφει στον 18ο αιώνα

Για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους...

Για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.
«Είναι μία απόφαση για την οποία εμείς δεν έχουμε κληθεί να συζητήσουμε, να πούμε τις απόψεις μας. Δεν έχουμε ενημερωθεί καθόλου από την κυρία υπουργό. Εμείς λέμε ότι πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου για το λόγο ότι δεν υπήρξαν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές να έρχονται πολύ αργότερα από τον Σεπτέμβριο. Κάποια περιφερειακά σχολεία, μικρά σχολεία, δυσπρόσιτα αλλά και σχολεία στις μεγάλες πόλεις έχουν μείνει πολύ πίσω στην ύλη», δήλωσε ο Θεόδωρος Τσούχλος.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, «η υπουργός έκανε γενναίες περικοπές στην ύλη αλλά ακόμα και τώρα υπάρχουν αρκετά σχολεία σε αρκετά μαθήματα που βρίσκονται πίσω και από την περικομένη ύλη. Για να γίνουν αξιόπιστες πανελλαδικές εξετάσεις, αναγκαστικά το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια γιατί αλλιώς θα έχουμε εξετάσεις τετραμήνου και θα απαξιωθούν οι πανελλαδικές. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ληφθούν όλα τα υγιειονομικά μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους και για εμάς, να μη γίνουμε οι χώροι διάδοσης του κορονοϊού».
«Μία ενδεχόμενη παράταση 15 ημερών δεν βοηθάει ούτε στην εκπαιδευτική ούτε στην παιδαγωγική ούτε στη λειτουργική διαδικασία. Αντίθετα, μπορεί να φέρει πολλά μεγάλα προβλήματα. Όπως ξέρετε, στα σχολεία μας οι τάξεις είναι πλήρεις. Όταν ζητάμε αραίωση σύμφωνα με το Δανικό μοντέλο, αυτό σημαίνει ότι αν βάλουμε και τις άλλες τάξεις θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματατα», πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος, διευκρινίζοντας ότι «και για το γυμνάσιο και για την Α' και Β΄Λυκείου έχει καλυφθεί επαρκώς η ύλη. Εκτιμούμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να βάλουν έναν δεύτερο προφορικό βαθμό στις τάξεις αυτές και με βάση το μέσο όρο να υπάρξει η απόλυση από το γυμνάσιο και η προαγωγή των μαθητών της Α' και Β΄Λυκείου. Περίπου το 90% των σχολικών μονάδων είχαν καλύψει κατά μέγιστο βαθμό την ύλη των πανελλαδικών μέχρι μέσα Μαρτίου».
Παράλληλα, ο κ. Τσούχλος κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ότι με τη στάση της καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τους επιστρέφει στην εποχή του 18ου αιώνα. «Δυστυχώς, η υπουργός έχει επικοινωνήσει μαζί μας δύο φορές στα μέσα Μαρτίου για να μας ανακοινώσει ότι ξεκινάει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη Μεγάλη Δευτέρα για να μου ανακοινώσει ότι θα καταθέσει το περίφημο πολυνομοσχέδιο. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο φάσκει και αντιφάσκει, ανακοινώνει, αλλάζει πλεύση, ημερομηνίες, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση που το υπουργείο όφειλε συνεχώς να μας ενημερώνει και να προχωρήσει η εκπαίδευση προς το καλύτερο. Κατεβάζει ένα πολυνομοσχέδιο με κλειστά σχολεία, με φιμωμένους εκπαιδευτικούς. Έχουν καταστρατηγηθεί απαράγραφα συνταγματικά μας δικαιώματα όπως η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η υπουργός ακολουθεί την εξής λογική: μας επιστρέφει στον 18ο αιώνα, την εποχή της πεφωτισμένης δεσποτείας, που τότε η μεγάλη Αικατερίνη και άλλοι αυτοκράτορες και βασιλείς έλεγαν όλα δια τον λαό αλλά ουδέν διά του λαού. Ας επανέλθει στον 21ο αιώνα και ας σεβαστεί και τη συνταγματική τάξη και τις δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακούστε το ηχητικό :

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση