GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανθός: Να γίνει μια μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό

"Η μεγάλη εικόνα της υγειονομικής διαχείρισης αυτής της κρίσης είναι ότι έχουμε μια πολύ ήπια πορεία στην εξέλιξη της πανδημίας της ...

"Η μεγάλη εικόνα της υγειονομικής διαχείρισης αυτής της κρίσης είναι ότι έχουμε μια πολύ ήπια πορεία στην εξέλιξη της πανδημίας της χώρας μας" δήλωσε για τον κορονοϊό, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
"Το σύστημα Υγείας άντεξε επειδή είχαμε μειωμένο αριθμό κρουσμάτων, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι είναι μειούμενη η τάση, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι καθημερινά βαίνει μειούμενος και είναι ένας ευαίσθητος δείκτης της αποκλιμάκωσης.
"Σταδιακά πρέπει να πάμε σε μια αποσυμπίεση και όσον αφορά το σύστημα υγείας αλλά και συνολικά στην οικονομία, στην κοινωνική ζωή και στους άλλους κρίσιμους κρίκους της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Η απεμπλοκή από τα μέτρα θέλει πιο καλό σχέδιο, και εκεί η βασική ιδέα είναι ότι πρέπει να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση και συγκεκριμένη μεθοδολογία που θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, σε στοιχεία, τα οποία θα συνεκτιμηθούν και θα γίνει η εισήγηση για το πιο σωστό και βιώσιμο σενάριο. Πρέπει να πάμε με μια ασφάλεια όσο είναι δυνατό στη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, έτσι ώστε να μην θέσουμε σε διακινδύνευση την μέχρι τώρα καλή πορεία στο υγειονομικό κομμάτι. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, όλες οι χώρες προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη ισορροπία" σημείωσε.
"Ο μεγάλος κερδισμένος, σε εισαγωγικά, από αυτή την κρίση είναι το ΕΣΥ" τόνισε.
"Να γίνει μια μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ και με ανθρώπινο δυναμικό και με εξοπλισμό και με υποδομές και με επιπλέον υλικούς πόρους. Αυτό λείπει νομίζω από την προσέγγιση της κυβέρνησης και εκεί εστιάζεται η δική μας κριτική" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση