GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Κρανίδι: Αγωνία για τα αποτελέσματα των τεστ - Τι είπε στον Realfm ο Γ.Γ. Υποδοχής

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων στους 470 πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι, καθώς και...

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων στους 470 πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι, καθώς και στους εργαζόμενους σε αυτό, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. "Τα διαγνωστικά τεστ έγιναν χθες και τα αποτελέσματα θα βγουν σήμερα. Είναι μία δομή, ένα ξενοδοχείο ουσιαστικά, κοντά στην περιοχή του Κρανιδίου. Λέω κοντά γιατί είναι αρκετά μακριά, χρειάζεται αυτοκίνητο για να πάει κάποιος, δεν πάει κανείς εύκολα με τα πόδια", είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στη δομή του Κρανιδίου.

"Από την προηγούμενη Πέμπτη η δομή μπήκε σε καραντίνα. Καραντίνα με περίμετρο της Αστυνομίας, έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο και κατά αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε πάρα πολύ η κίνηση... Το πρόβλημά μας είναι κυρίως στο πώς αυτοί οι πληθυσμοί δεν θα έρθουν σε επαφή με τον ιό γιατί ας πούμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 400 άτομα, είναι γεμάτο το ξενοδοχείο, είναι οι συνθήκες συγχρωτισμού που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό πάρα πολύ γρήγορα. Από την άλλη, πρέπει να πούμε, ότι ακριβώς επειδή ο πληθυσμός αυτός είναι συνήθως νεαρής ηλικίας παρότι έχουμε μεταφορά, και αυτό το είδαμε στη Ριτσώνα, δεν έχουμε ανθρώπους οι οποίοι να πάσχουν. Το δεύτερο βήμα στη μέριμνα μας είναι να τους περιορίσουμε ώστε να μην το εξαπλώσουν περαιτέρω", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λογοθέτης και πρόσθεσε:

"Για τις μονάδες φιλοξενίας ισχύει το ίδιο που ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας, συν κάποια έξτρα μέτρα σε δομές στις οποίες εμφανίστηκαν κρούσματα ή στις δομές των νησιών οι οποίες έχουν υπερπληθυσμό... Στις μονάδες στα νησιά ήδη λάβαμε μία απόφαση να μην χαλαρώσει κανένα μέτρο μέχρι τις 10 Μαΐου, είμαστε ένα βήμα πιο πέρα από ό,τι ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό και συνεχώς θα το επανεκτιμούμε. Σίγουρα δεν θα χαλαρώσουμε από τις 27 Απριλίου όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός"

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση