GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και τα «έξυπνα ρολόγια» στη μάχη κατά του κορονοϊού – Έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch

Μία νέα εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στα λεγόμενα «έξυπνα ρολόγια» θα αξιοποιήσει το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας, στη μάχη γ...

Μία νέα εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στα λεγόμενα «έξυπνα ρολόγια» θα αξιοποιήσει το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας, στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ, πρόκειται για την εφαρμογή Corona Data Spender App (Corona Data Donor App) μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να διαθέτουν εθελουσίως τα προσωπικά τους δεδομένα στο Robert Koch για ανάλυση, ώστε να υπάρξει μία ακριβέστερη απεικόνιση της διάδοσης του κορονοϊού.

Εκτιμάται πως 10 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία διαθέτουν smart και fitness ρολόγια κι έτσι το Ινστιτούτο στοχεύει στο να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό δείγμα με ατομικά στοιχεία ώστε να καταλήξει σε αξιόπιστα συμπεράσματα για την διάδοση της επιδημίας στη χώρα. Μέσω της εφαρμογής, καταγράφονται δεδομένα του χρήστη, όπως βάρος, ύψος, φύλο, σφυγμός, καρδιακός παλμός, χαρακτηριστικά ύπνου, και οι διακυμάνσεις τους, καθώς και ταχυδρομικός κώδικας, ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός ενδείξεων για το αν και πότε ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να έχει προβληθεί από τον ιό.

Τα στοιχεία θα καταγράφονται σε έναν διαδραστικό χάρτη που θα αναρτάται στο Ιντερνετ και θα ανανεώνεται συστηματικά δίνοντας ένα μέτρο για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, εξήγησε ο Λόταρ Βίλερ.

Ο Βίλερ, πάντως, προειδοποίησε ότι δεν έχει έλθει η ώρα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στη Γερμανία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19. Όπως υπογράμμισε, ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών στην Γερμανία είναι τα 49 χρόνια, πολύ χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σήμερα ανακοινώθηκε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία είναι 103.000, ενώ έχουν καταγραφεί 1.823 θάνατοι. Η κλίμακα μετάδοσης της ασθένειας (reproduction rate) είναι 1,2 έως 1,5 και ο στόχος είναι να πέσει κάτω από το 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση