GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικεφαλής οικονομολόγος UBS: Ύφεση έως 3% κάθε μήνα καραντίνας

Του Αλέξανδρου Κόντη Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, αλλά και κάθε χώρα με περιοριστικά μέτρα θα βιώσει ύφεση 2% με 3% για κάθε μήνα που δ...

Του Αλέξανδρου Κόντη

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, αλλά και κάθε χώρα με περιοριστικά μέτρα θα βιώσει ύφεση 2% με 3% για κάθε μήνα που διαρκούν τα μέτρα αποκλεισμού εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Wealth Management, Πολ Ντόνοβαν.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, το κορυφαίο στέλεχος της UBS εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση χωρών όπως η Βρετανία και η Γερμανία μετά τη λήξη της πανδημίας θα καθορίσει πόσο μεγάλο πλήγμα θα δεχθεί φέτος ο ελληνικός τουρισμός. Χαρακτηρίζει, ωστόσο, διαχειρίσιμη την οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά για την ύφεση:

"Πιστεύω πως οποιαδήποτε χώρα με κλείσιμο καταστημάτων και περιορισμούς στη μετακίνηση θα έχει ύφεση της τάξης του 2% με 3% για κάθε μήνα που διαρκούν οι περιορισμοί. Μόλις αρθούν οι περιορισμοί, θα υπάρξει ένας βαθμός ανάκαμψης. Αν οι κυβερνήσεις έχουν κρατήσει την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα και έχουν περιορίσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα κλείσουν, θα υπάρξει σχετικά γρήγορη ανάκαμψη. Από την προηγούμενη εμπειρία μου από καταστροφικά γεγονότα (π.χ. η τραγωδία της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία ή η 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ), μπορώ να πω ότι έχουμε την τάση να υποτιμούμε το πόσο καλά μπορούν οι άνθρωποι να προσαρμοστούν σε μία κρίση. Συνεπώς, ενώ η παγκόσμια ύφεση θα κυμανθεί σίγουρα πάνω από το 3% μέσα σε ένα τρίμηνο, η ανάκαμψη θα ξεκινήσει εντός του έτους".

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση