GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Αλγερινός ιχθυοπώλης ο «ασθενής 0» στη Γαλλία – Τι αναφέρει ο ΠΟΥ

Ένας 43χρονος ιχθυοπώλης στη Γαλλία φέρεται να είναι ο «ασθενής 0» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε συνέχεια των αποκαλύψεων πως ο ιός κυκλοφο...

Ένας 43χρονος ιχθυοπώλης στη Γαλλία φέρεται να είναι ο «ασθενής 0» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε συνέχεια των αποκαλύψεων πως ο ιός κυκλοφορούσε στη Γαλλία από το Δεκέμβρη, ένας 43χρονος ιχθυοπώλης στη Γαλλία, θεωρείται πλέον ο «ασθενής 0» σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν και η συγκεκριμένη εκτίμηση, ενδέχεται να ανατραπεί στο μέλλον.
Το δείγμα που έδωσε ο Αμιρούς Χαμάρ σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι στις 27 Δεκεμβρίου, επανεξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ο γεννημένος στην Αλγερία ιχθυοπώλης, δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα ενώ το αποτέλεσμα του τεστ του, αποδεικνύει ότι ο ιός εξαπλωνόταν στη Γαλλία πολύ νωρίτερα από τις 24 Ιανουαρίου όταν εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ο Χαμάρ σε συνέντευξή του δήλωσε πως είχε πολύ σοβαρούς πόνους στο στήθος, ενώ οι γιατροί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή σχετικά με τα ευρήματα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην εκπλήσσεται με τον χρόνο στον οποίο τοποθετήθηκε το πρώτο θετικό δείγμα. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι είναι πιθανό να βρεθεί θετικό δείγμα, ακόμα νωρίτερα.
Ο ΠΟΥ καλεί μάλιστα τα κράτη να εξετάσουν και άλλα δείγματα από τα τέλη του 2019, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για την πανδημία. Είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο ο ιός μεταδόθηκε στον Χαμάρ, ο οποίος δεν είχε καμία επαφή με την Κίνα όπου ξέσπασε η πανδημία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η σύζυγός του εργάζεται σε σούπερ μάρκετ κοντά στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle Airport» όπου πολλοί τουρίστες σπεύδουν μετά την άφιξή τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Ο γιατρός που αποκάλυψε την υπόθεση, σημείωσε πάντως πως η σύζυγος του Χαμάρ, δούλευε στο ιχθυοπωλείο του σούπερ μάρκετ μαζί με εργαζόμενους με ρίζες από την Κίνα. «Αναρωτιόμαστε αν ήταν ασυμπτωματική» σημείωσε ο Ιβ Κοέν, γιατρός του νοσοκομείου που εξετάστηκε ο Χαμάρ. Πρόκειται για τον γιατρό που ενημέρωσε και τον ίδιο τον Χαμάρ πως το δείγμα του ήταν «100% θετικό».
Εκείνη την εποχή, ο Χαμάρ ταλαιπωρούνταν από πυρετό βήχα και αναπνευστικά προβλήματα, όλα συμπτώματα που προκαλεί ο Covid-19. Ο ίδιος υποπτεύθηκε πως πρόκειται για γρίπη, όμως τρομοκρατήθηκε από την ισχύ των συμπτωμάτων και τελικώς απευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου τελικώς του τοποθετήθηκε αναπνευστήρας.
ΠΟΥ: Τα αποτελέσματα αυτά «δεν αποτελούν έκπληξη»
«Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα τέτοια κρούσματα» είπε νωρίτερα σήμερα σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ, ενθαρρύνοντας και άλλες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους για τυχόν κρούσματα από τα τέλη του 2019 και προσθέτοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο «μια νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.
Αλλά «ο εντοπισμός του πρώτου μολυσμένου ασθενή έχει μεγάλο επιδημιολογικό ενδιαφέρον καθώς αλλάζει δραματικά την γνώση μας σχετικά με τον SARS COV-2 (τον νέο κορωνοϊό) και την εξάπλωσή του στη χώρα», όπως έγραψε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην έκθεσή τους στην οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια τις διαπιστώσεις τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η απουσία κάποιας σύνδεσης με την Κίνα και τυχόν πρόσφατης επίσκεψής του στο εξωτερικό «υποδηλώνουν ότι η νόσος ήδη εξαπλωνόταν μεταξύ του γαλλικού πληθυσμού στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση