GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Υόρκη: 15 παιδιά νοσηλεύθηκαν με σπάνιο σύνδρομο - Πώς συνδέεται με τον κορονοϊό

Συνολικά 15 παιδιά από τη Νέα Υόρκη νοσηλεύθηκαν με μια σπάνια και σοβαρή ασθένεια που πιθανότατα μπορεί να συνδέεται με τον κορονοϊό...

Συνολικά 15 παιδιά από τη Νέα Υόρκη νοσηλεύθηκαν με μια σπάνια και σοβαρή ασθένεια που πιθανότατα μπορεί να συνδέεται με τον κορονοϊό, ανέφεραν οι υπεύθυνοι από το Τμήμα Υγείας της πόλης, το βράδυ της Δευτέρας. Πρόκειται για ένα απειλητικό για τη ζωή φλεγμονώδες σύνδρομο. Τέσσερα από τα 15 παιδιά με την νόσο Kawasaki βγήκαν θετικά στον COVID-19. Έξι παιδιά βγήκαν θετικά σε αντισώματα καταπολέμησης του κορονοϊού.

Η νόσος Kawasaki είναι μια σπάνια παιδική ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων στο σώμα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό που διαρκεί πέντε ημέρες ή περισσότερο, ερυθρότητα στα μάτια, εξανθήματα και πρησμένους αδένες στο λαιμό. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με την ΝΥ Post.

“Αν το σύνδρομο αυτό είναι κάτι που ο παιδίατρος σκέφτεται για τον ασθενή, τότε πρέπει να επικοινωνήσει με τους ειδικούς στις παιδιατρικές λοιμώδεις νόσους, όπως υποδεικνύεται" δήλωσε ο Δρ. Δημήτρης Δασκαλάκης, αναπληρωτής επίτροπος υγείας για τον έλεγχο των ασθενειών της Νέας Υόρκης, στο σημείωμα προς τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

«Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ασθενών που πληρούν πλήρη ή μερικά κριτήρια για τη νόσο Kawasaki είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη βλάβης στα όργανα αλλά και άλλων μακροπρόθεσμων επιπλοκών», πρόσθεσε. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται επίσης εντατική φροντίδα για προβλήματα καρδιάς και αναπνευστικού, είπε ο Δασκαλάκης. Η Post την περασμένη εβδομάδα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τρία παιδιά με κορονοϊό, λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή και για την εν λόγω νόσο.

Η σύνδεση μεταξύ του κορονοϊού και του συνδρόμου Kawasaki έχει προκαλέσει ανησυχία στη Βρετανία και την Ιταλία. Ο ΠΟΥ διερευνά αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο. Τα 15 παιδιά νοσηλεύθηκαν στο διάστημα 17 Απριλίου με 1 Μαΐου. Πέντε από τα παιδιά συνδέθηκαν σε αναπνευστήρα, αλλά όλα ανάρρωσαν.

Ιταλοί και Βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες. Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας. "Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας", δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

"Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορονοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ' αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε... Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός", δήλωσε ο Χάνκοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση