GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μ. Μπόλαρης γράφει για την «απερίγραπτη αστοχία» της Προέδρου της Δημοκρατίας...

Μάρκος Μπόλαρης ΑΡΚΕΙ; 19 Μαίου! Μνήμη Γενοκτονίας της Ρωμηοσύνης στον Πόντο. Συγκλονισμός! Εκτοπίσεις, δολοφονίες, σφαγές, εκτελ...

Μάρκος Μπόλαρης

ΑΡΚΕΙ;
19 Μαίου!
Μνήμη Γενοκτονίας
της Ρωμηοσύνης στον Πόντο.
Συγκλονισμός!
Εκτοπίσεις,
δολοφονίες, σφαγές, εκτελέσεις, πυρπολήσεις, ολικές καταστροφές με Γενοκτόνα πρόθεση και εκτέλεση.
Φρίκη! Κι όσο περισσότερο αναδιφά ο ενδιαφερόμενος τόσο μεγαλώνει η Φρίκη κι ο Αποτροπιασμός!
Όμως,
Αρκεί η Μνήμη;
Αρκούν οι εκδηλώσεις;
Αρκεί να έχεις δίκαιο;
Ή μήπως
Χρειάζεται να έχουμε σκοπό και στόχο,
Ή μήπως
Επιβάλλεται να έχουμε να έχουμε στρατηγική και να την υλοποιούμε ;
Συγχωρέστε με να ισχυριστώ ότι
ένα μείζον , όπως η Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών στην Ανατολία, Ζήτημα Εθνικής Στρατηγικής και ύψιστου ενδιαφέροντος από Γεωπολιτικής άποψης και Διεθνούς Δικαίου,
το χειριστήκαμε και το χειριζόμαστε , ως Ελλαδικό Κράτος, αποσπασματικά κι ανιστόρητα.
Ένα τέτοιας έντασης Ζήτημα η Ελληνική Πολιτεία αρνήθηκε να το ιδεί μέχρι το 1994, όταν έχουμε την πρώτη από την Ελληνική Βουλή αναγνώριση επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.
Ένα τόσο ευρείας Διεθνούς σημασίας Ζήτημα στην Ελλάδα αφέθηκε στις ηρωικές ατομικές προσπάθειες επιστημόνων και σε κινητοποίηση πολιστικών φόρεων.
Κι αυτό
ΕΝΩ δίπλα μας
οι Αρμένιοι με συντεταγμένα βήματα ανεδείκνυαν κι επέτυχαν αναγνώριση από την Γερουσία των ΗΠΑ, το μέγεθος της Τουρκικής θηρωδίας και το συντεταγμένον της Γενοκτόνου πρόθεσης , του σχεδιασμού και της υλοποίησης από τους Νεότουρκους του Κεμάλ, κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου !
Κι αυτό
ΕΝΩ δίπλα μας,
οι Εβραίοι με συντεταγμένα βήματα ανέδειξαν την ανείπωτη φρικαλεότητα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Ολοκαυτώματος των Ναζί σε βάρος του Λαού τους !
Είναι η Ώρα γιά άσκηση ισχυρής κρατικής κι τεκμηριωμένης επιστημονικά πολιτικής από την Ελληνική Πολιτεία, σε συνεργασία με τους Λαούς , τους χριστιανούς λαούς, που στοχοποιήθηκαν κι εξοντώθηκαν την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα. Και βέβαια αναφέρομαι στους Αρμενίους, στους Συρορθοδόξους και στους Χαλδαίους.
Είναι κρίσιμη και καθοριστική η Ώρα να διορθώσουμε λάθη των ασυντόνιστων ιδιωτικών πρωτοβουλιών μας, κι αντί να αντιμετωπίσουμε ενιαία το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας που ενιαία σχεδιάστηκε και σταδιακά εφαρμόστηκε, διασπάσαμε το ενιαίο μέτωπο.
Σήμερα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις κι εστιάζεται η Συλλογική Μνήμη του Οικουμενικού Ελληνισμού στην Γενοκτονία, κι ιδιαίτερα στην φάση της Γενοκτονίας που στόχευσε κι εξόντωσε τους Ρωμιούς του Πόντου, είναι σημαντική στιγμή αναστοχασμού της μέχρι σήμερα πορείας και διαχείρισης του μείζονος αυτού ζητήματος.
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ !
Χρειαζόμαστε ξεκάθαρη διακήρυξη των στόχων του Αγώνα σε Ευρωπαικό και Διεθνές επίπεδο, έχουμε επείγουσα ανάγκη κατάρτισης σοβαρής και στιβαρής Στρατηγικής και την επιτυχία του σκοπού, επιβάλλεται να διδαχτούμε από την εμπειρία των άλλων.
Με ενιαίο συντονισμό κι αντιμετωπίζοντας την Γενοκτονία , όπως ήταν ιστορικά, ως ένα γεγονός, που το σχεδίασαν και το οργάνωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, οι Νεότουρκοι κι οι καθοδηγητές τους, μιά ενιαία βούληση, που ξετυλιχτηκε τμηματικά σε βάρος των Αρμενίων, των Ρωμιών του Πόντου, της Μικρασίας, της Θράκης, των Χαλδαίων και των Συρορθοδόξων.
Πράγματι
είναι και πρέπει να αποδειχτεί καθοριστική η φετινή επέτειος
Μνήμης της Γενοκτονίας !

ΥΓ
Ολοκληρώνοντας τις παραπάνω σκέψεις, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την λύπη μου γιά την  ανακοίνωση της Προέδρου της Δημοκρατίας και την απερίγραπτη αστοχία ενός απαράδεκτου κειμένου που αναφέρεται σε "ανθρώπους που χάθηκαν" !!!
Ανακοίνωση που δυστυχώς επιβεβαιώνει τα ανωτέρω γιά την αναγκαιότητα αναστοχασμού και στρατηγικής ως προς την Γενοκτονία από μέρους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση