GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Δημιουργήθηκαν 30.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο - Τι ισχύει για τις απολύσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Στην αποκάλυψη ότι τον Μάιο υπήρχε θετικό ισοζύγιο 30.000 νέων θέσεων εργασίας προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης. Αναφερόμενος στις επιπτώ...

Στην αποκάλυψη ότι τον Μάιο υπήρχε θετικό ισοζύγιο 30.000 νέων θέσεων εργασίας προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία αλλά και στα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι όχι μόνο αναχαιτίστηκαν οι απολύσεις, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν καινούριες θέσεις απασχόλησης μεσούσης της κρίσης.

«Αποτρέψαμε το πρώτο κύμα απολύσεων. Παρότι μέχρι τις 18 Μαρτίου υπήρξαν 41.205 απολύσεις, με τον ‘’φράχτη’’ των ΠΝΠ προστατεύτηκαν οι θέσεις εργασίας. Έτσι, τον Απρίλιο είχαμε θετικό ισοζύγιο στις θέσεις εργασίας, ενώ Μάιο, έχουμε ξεπεράσει τις 30.000 θέσεις εργασίας» τόνισε. Όπως εξήγησε, οι 30.000 θέσεις εργασίας αφορούν σε τομείς που επαναλειτουργούν στην οικονομία και είναι συνδυασμός πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο, προσέθεσε, πως τους τρεις αυτούς μήνες, χάθηκαν οι νέες θέσεις που θα δημιουργούνταν στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Σχετικά με την ανεργία, ο υπουργός ανέφερε, ότι τον Φεβρουάριο του 2020 υπήρξε μια αποκλιμάκωση κατά 2,4% μονάδες συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. «Όμως λόγω πανδημίας δεν θα συνεχιστεί αυτή η αποκλιμάκωση. Τουλάχιστον αυτό θα είναι προσωρινό και το 2021 θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» σημείωσε.

Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, υπογράμμισε, ότι στις 15 Ιουνίου καταργείται η διάταξη που αφορούσε την εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ όπως γνωστοποίησε, επανέρχεται η λειτουργία της Εργάνη στην κανονική της διαδικασία. «Έτσι, όλες οι διαδικασίες για ωράρια και σχέσεις εργασίας θα πρέπει και πάλι να προαναγγέλλονται» είπε.

Πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία

Σχολιάζοντας το νέο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» ο υπουργός, έκανε λόγο για μια δράση που ενισχύει την εργασία, αντί να ενισχύει με επιδόματα την ανεργία. Ενισχύει την εργασία, την αμοιβή του εργαζόμενου, αντί να ενισχύονται τα επιδόματα ανεργίας.

«Σε όσες επιχειρήσεις επλήγη πάνω από το 20% του τζίρου τους, σε όλους τους κλάδους, θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό σε ευέλικτο ωράριο. Όμως η οποιαδήποτε απώλεια του μισθού του εργαζομένου, θα συμπληρώνεται από την πολιτεία, η οποία θα βάζει ένα 60%. Μαζί με φόρους και εισφορές, η στήριξη της πολιτείας θα ανέρχεται από το 83% έως το 100%» επισήμανε. Η παραπάνω διάταξη θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. «Είναι δύσκολη κατάσταση αποτέλεσμα πανδημίας, θα αφήσει αρνητικό αποτύπωμα στην οικονομία και ύφεση στην εργασία. Όμως θα προστατέψουμε κάθε εργαζόμενο και τις θέσεις εργασίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση