GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΜΙΔΑ: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιο και το καλοκαίρι

Παρατείνεται έως και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης 40% ενοικίου για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ,...

Παρατείνεται έως και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης 40% ενοικίου για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, "δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Η Ομοσπονδία παραθέτει ένα σύντομο πίνακα των κατηγοριών επιχειρήσεων των οποίων θα συνεχιστεί η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους:

-Μάιος: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που δικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

-Ιούνιος: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

-Ιούλιος και Αύγουστος: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού".

Υπενθυμίζεται ότι, η κλίμακα φορολογίας ενοικίων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2020 έχει ως εξής:

-15% ενοίκια από 0,01 έως 12.000 ευρώ

-35% ενοίκια από 12.001 έως 35.000 ευρώ

-45% ενοίκια τα οποία ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση