GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε άλλους 626 θανάτους

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα άλλους 626 θανάτους λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα αριθμός των νεκρών να ξεπερνά τους 31.000 συνολικά. ...

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα άλλους 626 θανάτους λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα αριθμός των νεκρών να ξεπερνά τους 31.000 συνολικά. Στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένα βρέφος έξι εβδομάδων, που θεωρείται το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος ήταν εκείνος που έκανε τις ανακοινώσεις κατά την ενημέρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ καλώντας, ταυτόχρονα τους Βρετανούς να παραμείνουν σπίτι τους το ηλιόλουστο σαββατοκύριακο που αναμένεται. Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό την Κυριακή, όπου εικάζεται ότι θα χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από τα νεαρότερα θύματα του κορονοϊού στην Αγγλία είναι μόλις έξι εβδομάδων και είχε υποκείμενο νόσημα αν και οι αρμόδιοι δεν αποκάλυψαν τι ακριβώς ήταν αυτό που ενδεχομενως επιβάρυνε την κατάστασή του ή αν πέθανε από τον φονικό ιό. Οι πηγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπολογίζουν πως αυτό είναι το νεαρότερο θύμα της Βρετανίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τα νεαρότερα θύματα μέχρι σήμερα ήταν μεταξύ του ενός έτους και των τεσσάρων ετών.
Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στις εργασίες της τρίτης Παγκόσμιας συνάντησης κορυφής με θέμα τα εμβόλια, την οποία η Βρετανία διοργανώνει στο διάστημα 3-4 Ιουνίου με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS από το Λονδίνο.
Παράλληλα, η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε τρεις μικρές αλλαγές στους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ παράλληλα διατηρεί για ακόμη τρεις εβδομάδες το lockdown.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, οι πολίτες θα επιτρέπεται να ασκούνται σε ανοιχτούς χώρους περισσότερο από μία φορά τη μέρα, χωρίς αυτό να εμπλέκει μακρινές μετακινήσεις, λειτουργία φυτώριων και κέντρων κηπουρικής, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις, άνοιγμα των βιβλιοθηκών και των κέντρων ανακύκλωσης. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η κοινή προσέγγιση με την υπόλοιπη Βρετανία, αλλά ενδεχομένως με διαφορετική ταχύτητα.
Και η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον έχει δηλώσει ότι μάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση από την Αγγλία σε ό,τι αφορά τις νέες οδηγίες που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζοντας ότι τα τέσσερα κράτη μπορούν να ακολουθήσουν τις αλλαγές σε διαφορετικό χρόνο. Προς το παρόν είπε πρέπει να διατηρηθεί το μήνυμα «μένουμε σπίτι».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση