GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 674 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία - 254.220 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 674 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ γνωστοποίησε ότ...

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 674 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ γνωστοποίησε ότι πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 254.220 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κάτι που σημαίνει πως η χώρα ξεπέρασε τη Βρετανία και πλέον κατατάσσεται στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε χθες τους 16.792 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο. Τα στοιχεία για τους θανάτους δεν σημαίνουν απαραιτήτως πως επήλθαν τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά ότι καταχωρίστηκαν στα συστήματά του αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού, αλλά διατηρεί την υποστήριξη του σκληρού πυρήνα της βάσης του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Και αυτό παρότι ο υπουργός Υγείας Νέλσον Τάιχ παραιτήθηκε — ήταν ο δεύτερος επικεφαλής του υπουργείου που εγκατέλειψε τη θέση μέσα σε περίπου ένα μήνα, εν μέσω της πανδημίας.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Εντουάρντου Παζουέλου έχει αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και ο Μπολσονάρου δεν μοιάζει να βιάζεται να επιλέξει νέο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας η πολιτεία Σαν Πάουλου συνεχίζεται να είναι αυτή η οποία δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, με 4.823 θανάτους επί συνόλου 63.066 κρουσμάτων μόλυνσης. Η πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο κατατάσσεται δεύτερη, με 2.852 θανάτους επί συνόλου 26.665 κρουσμάτων μόλυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση