GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Επηρέασε το 70% των εργαζομένων - Πόσοι σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά

‘Ενας στους δύο πολίτες έχει σκεφτεί να κάνει επαγγελματική στροφή σε άλλο επάγγελμα λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ωστόσο την ίδια στιγμ...

‘Ενας στους δύο πολίτες έχει σκεφτεί να κάνει επαγγελματική στροφή σε άλλο επάγγελμα λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ωστόσο την ίδια στιγμή η πρόθεση των εργαζομένων για επαγγελματική αλλαγή πέφτει στο 35,66% στις ηλικίες 56+, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα του kariera.gr με τίτλο " Πώς ο κορονοϊός επηρέασε την εργασιακή σχέση των Ελλήνων".
Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 21 Απριλίου του 2020 και τα αποτελέσματα της βασίστηκαν στις απαντήσεις 8.581 ενηλίκων. Μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:
-6 στους 10 δηλώνουν πως δεν εργάζονται αυτήν την περίοδο (είτε άνεργοι είτε σε αναστολή εργασίας).
-68,3% δηλώνει πως η εργασία του έχει επηρεαστεί αρκετά έως πολύ από τον COVID-19.
-1 στους 2 έχει σκεφτεί λόγω της κρίσης του κορoνοϊού να κάνει επαγγελματική στροφή σε άλλο επάγγελμα.
-6 στους 10 έκαναν ενέργειες για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
-1 στους 2, όσων δεν εργάζονται, δεν ήταν άνεργοι πριν τον κορoνοϊό και η εργασιακή τους κατάσταση οφείλεται σε επιπτώσεις του COVID-19.
-13,62% όσων εργάζονται αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί σε πλαίσιο μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας με αντίστοιχη μείωση απολαβών.
-Το 43,66% εκτιμά πως θα επανέλθει εργασιακή ισορροπία σε 6-12 μήνες.
-Μόνο 1 στους 5 γονείς έκανε χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.
-45,28% όσων εργάζονταν, την περίοδο της έρευνας, συνέχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους με φυσική παρουσία.
-1 στους 2 δουλεύουν από το σπίτι ενώ πριν τον COVID-19 δούλευαν σε γραφεία με φυσική παρουσία.
-28% όσων εργάζονταν από το σπίτι δεν έλαβαν σαφείς οδηγίες για το πλαίσιο τηλεργασίας από τον εργοδότη τους.
-Υπολογιστής, πρόσβαση σε εργαλεία τηλεργασίας και κινητό τηλέφωνο/δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας ήταν οι πιο δημοφιλείς διευκολύνσεις/παροχές που δόθηκαν για την εργασία από το σπίτι.
-1 στους 5 όσων εργάζονται με τηλεργασία δεν έλαβαν καμία παροχή για εργασία από το σπίτι.
-8 στους 10 δε θα αποδέχονταν την καταγραφή της εργασίας τους από τον εργοδότη με χρήση webcam.
-Για όσους δούλευαν με τηλεργασία καταγράφηκε 67,18% αύξηση σε πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης (Zoom, Teams, Hangouts, Skype ή άλλα) και 57,29% αύξηση χρήσης σε τηλέφωνο και emails.
-Σχεδόν 1 στους 2 (47,8%) δηλώνει πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει δουλεύοντας από το σπίτι είναι οι περισπάσεις (συγκάτοικος, σύντροφος, συγγενείς, παιδιά, κατοικίδια κλπ).
-1 στους 3 δεν αντιμετωπίζει δυσκολία στην εργασία από το σπίτι.
-4 στους 10 όσων εργάζονται από το σπίτι φοβούνται πως πρέπει να αποδεικνύουν περισσότερο ότι δουλεύουν απ’ ό,τι στο γραφείο.
-4 στους 10 όσων πηγαίνουν με φυσική παρουσία στην εργασία τους φοβούνται τυχόν διασπορά του ιού.
-Πάνω από 7 στους 10 όσων δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, αναζητούν ενεργά εργασία.
-1 στους 3 δηλώνει αρκετά ή πολύ αισιόδοξος/η ότι μετά τη λήξη του «συναγερμού» θα έχει ψηφιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά ο τρόπος εργασίας.
-Το 43,66% εκτιμά πως θα επανέλθει εργασιακή ισορροπία σε 6-12 μήνες, το 27,9% σε 2-4 μήνες, το 23,97% σε 18 ή και περισσότερους μήνες και το 4,47% σε ένα μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση