GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι νεκροί

Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 80.000, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που...

Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 80.000, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που οι περισσότερες Πολιτείες κάνουν βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.

Από τα μέσα Απριλίου καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.000 θάνατοι ημερησίως, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι υψηλότερος από εκείνον που προκαλεί η εποχιακή γρίπη εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Οι νεκροί είναι επίσης περισσότεροι απ’ όσους καταγράφηκαν κατά τα πρώτα 11 χρόνια της επιδημίας του AIDS, από το 1981 μέχρι το 1992.

Τα κρούσματα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο και αυξάνονται σε Πολιτείες όπως το Μισισίπι, η Μινεσότα και η Νεμπράσκα, γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός νέου κύματος της ασθένειας.

Αντιθέτως, τα κρούσματα μειώνονται στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, τις Πολιτείες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρούν σχεδόν τους μισούς νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Οι δύο αυτές Πολιτείες έχουν επιβάλει κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση