GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστήριο με αμύθητη περιουσία 80χρονης - Έκανε "φτερά" από τραπεζική θυρίδα - ΒΙΝΤΕΟ

Σενάριο ταινίας του Hollywood θα μπορούσε να αποτελέσει η υπόθεση μιας 80χρονης γυναίκας, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα απάτης ότ...

Σενάριο ταινίας του Hollywood θα μπορούσε να αποτελέσει η υπόθεση μιας 80χρονης γυναίκας, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα απάτης όταν η αμύθητη περιουσία της «έκανε φτερά» από τη θυρίδα της τράπεζας, όπου φυλασσόταν.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα μαζί με τον αδερφό της ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι της μητέρας τους που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του 2000. Η 80χρονη γνώριζε από τη γιαγιά και τη μητέρα της ότι έχουν καταθέσεις χρυσού σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας στη βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα τεράστια χρηματικά ποσά και τα κοσμήματα, η γυναίκα κατείχε και ράβρους χρυσού, οι οποίες μεταφέρθηκαν από την Αίγυπτο σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας τη δεκαετία του 1940.

Όπως υποστήριξε η ίδια στην καταγγελία της, ανακάλυψε στα έγγραφα της μητέρας της το 2010 ένα βιβλιάριο της τράπεζας, το οποίο είχε εκδοθεί με αφορμή τη μεταφορά του χρυσού από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, ως αντίκρισμα εισπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τους τόκους από τα αποθέματα χρυσού η γιαγιά και η μητέρα της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το 2012 η 80χρονη απευθύνθηκε στο κατάστημα της τράπεζας ώστε να διαπιστώσει πού βρισκόταν η περιουσία των συγγενών της. Εκεί της ζητήθηκαν τα έγγραφα, τα οποία και έδωσε, λέγοντάς της ότι περιμένουν απαντήσεις από τα κεντρικά.

Στη συνέχεια την ενημέρωσαν να παραλάβει συστημένη επιστολή από την Αθήνα και όταν πήγε στο υποκατάστημα της βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η 80χρονη, η προϊσταμένη άνοιξε τον φάκελο, αφαίρεσαι από μέσα κάποια έγγραφα και της έδωσε την επιστολή.

Το 2015 η τράπεζα της απάντησε αρνητικά γράφοντάς της πως η παρούσα παρέχεται σε αντικατάσταση της επιστολής, την οποία την παρακαλούν να θεωρήσει ως μη ληφθείσα καθώς χορηγήθηκε εκ παραδρομής.

Τι είπε ο δικηγόρος της ηλικιωμένης γυναίκας

Ο δικηγόρος της 80χρονης γυναίκας, Αντώνης Ξυλουργίδης υποστήριξε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι η γυναίκα δεν έχει εγκαταλείψει τον αγώνα καθώς έχει ως αποδεικτικό στοιχείο το βιβλιάριο, όπου αναγράφεται η επωνυμία της τράπεζας.

Όπως είπε ο ίδιος, η γυναίκα δεν είχε απευθυνθεί σε κάποιον για να τη συμβουλέψει, τώρα όμως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και ζητήθηκε διαβίβασή της σε εισαγγελέα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση