GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλό φονικό στην Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη - Τι κατέθεσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκ...

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ του 30χρονου θύματος με τον γιο του 63χρονου επίσης νεκρού- που είναι γνωστός από τις διακρίσεις που έχει στην πυγμαχία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν, με το επεισόδιο ωστόσο να μην τελειώνει εκεί. Ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται να επέστρεψε οπλισμένος από το σπίτι του και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, μπήκε στη μέση για να μην γίνει μακελειό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως έγινε το κακό. Ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός με μια σφαίρα. Στη συνέχεια της συμπλοκής πέφτει νεκρός ο Ξυλούρης που δέχτηκε έξι ή κατά άλλες πληροφορίες οκτώ σφαίρες, ενώ υπήρξε και τραυματισμός άλλου 30χρονου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Σε κλίμα οδύνης και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη με την οικογένειά του να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Ανωγείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα θα ακολουθήσει η δεύτερη πράξη του δράματος καθώς οικογένεια και συγγενείς του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη θα πουν στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γνωστό μαντιναδολόγο, ο οποίος έπεσε νεκρός στη μοιραία συμπλοκή το βράδυ του Σαββάτου.

Tι είπε στην κατάθεσή του ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που σκότωσε τον δολοφόνο του πατέρα του

Νωρίτερα, ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη το μεσημέρι παραδόθηκε στις Αρχές βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι άνδρες της Αστυνομίας από το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o 30χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο σπίτι, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Αμέσως όρμησε έξω από το σπίτι, παίρνοντας το 9αρι όπλο που είχε. Στο δρόμο αντίκρισε να κείτεται νεκρός ο πατέρας του, με μια τρύπα στο στήθος και τον Ξυλούρη να στέκεται από πάνω του. Ο 30χρονος φέρεται να είπε πως "θόλωσε" και μπροστά στο θέαμα του νεκρού πατέρα του, χωρίς δεύτερη σκέψη άδειασε το όπλο του πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Μία θέση πάρκινγκ η αιτία του φονικού καβγά;

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης του διπλού φονικού.

Σύμφωνα με το cretapost.gr πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος του καβγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές, όπως αρχικά είχε ακουστεί, αλλά μία θέση πάρκινγκ.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και όταν ο γιος του 63χρονου τον συνάντησε του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Ανατριχίλα προκαλεί το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου από τα Ανώγεια

Ανατριχιάζει το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που το Σάββατο έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια του διπλού φονικού που εκτυλίχθηκε στο Περαχώρι των Ανωγείων της Κρήτης.

Φορώντας μαύρα ρούχα, συντετριμμένη κάθεται σε μία καρέκλα μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι ο γιος της δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά. "Παιδί μου , παιδί μου , παιδάκι μου" λέει ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Το σπαρακτικό αντίο του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη

Σπαρακτική είναι η μαντινάδα του γιου του 63χρονου μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη. Λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του Λευτέρη «αποχαιρέτησε» με μία μαντινάδα τον πατέρα του, αναρτώντας την στα social media.

Η ανάρτηση αναφέρει:

Ο,τι αξίζει δε μπορεί

Ο χρόνος να το θάψει

Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου στον ουρανό θα λάμψει, Καλο ταξίδι πατέρα

Όσοι γνώριζαν τον Λευτέρη Καλομοίρη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε την ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποχαιρετούν με μαντινάδες που έχουν κατακλύσει το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Λευτέρης Καλομοίρης: Ποιος ήταν ο "ντελικανής της μαντινάδας"

Ο Λευτέρης Καλομοίρης γεννήθηκε το 1957 και είναι γνωστός και ως "ντελικανής της μαντινάδας". Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στη μαντινάδα βιώνοντας την καντάδα την αυθεντική παρέα στα σοκάκια και τα καφενεία του ηρωικού χωριού του, τα ξακουστά Ανώγεια.

Σύμφωνα με το Εrotokritos.gr, ως λάτρης και μύστης των Ανωγείων είχε υπηρετήσει τον τόπο του και είχε προσφέρει από πολλά πόστα. Επί μια δεκαετία (1999-2009) υπήρξε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων διοργανώνοντας πλήθος Πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τις ”Μέρες Ανωγείων” στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Επίσης διετέλεσε με επιτυχία Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων από το 2002 έως το 2006.

Διατηρούσε από το 1990 σχολή χορού στα Ανώγεια στην οποία εκατοντάδες παιδιά έμαθαν να χορεύουν ενώ μαθητές του έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πολλά βραβεία.

Ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε την ευχέρεια να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και το ταλέντο να τον «μεταφράζει» σε μαντινάδες. Χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές αλλά με αυθεντικές λέξεις της κρητικής διαλέκτου, με φαντασία, με βαθύ νόημα και συναίσθημα οι μαντινάδες του αποτελούν στολίδια στην κρητική δισκογραφία και βιβλιογραφία. Αγαπημένο του θέμα υπήρξε ο έρωτας, έτσι μας έχει χαρίσει πολλές μαντινάδες εμπνευσμένες από τον μικρό φτερωτό θεό. Μάλιστα πριν από κάποια χρόνια είχε κυκλοφορήσει το τέταρτο βιβλίο του με τον τίτλο "Ποιο παραμύθι θα σου πω" που περιείχε περισσότερες από 500 βιωματικές μαντινάδες, αρκετές από αυτές ερμηνευμένες από ξακουστούς Κρητικούς καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς, ο Ψαραντώνης, ο Σωπασής, ο Γιώργης Καλομοίρης, ο Νικηφόρος Αεράκης, ο Νίκος Γωνιανάκης, ο Μύρων Σκουλάς, ο Μιχ. Καλλέργης, ο Δημ. Κουνάλης και άλλοι. Είχαν προηγηθεί άλλα τρία βιβλία: Ο ”Ντελικανής”, το ”Μια μαντινάδα μια ζωή” και ”Τον έρωντα φαντάστηκα”.

Πηγή πληροφοριών: cretalive.gr, cretapost.gr, erotokritos.gr. daynight.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση