GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό ΥΠΕΞ για την Αγία Σοφία: Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας μετά την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού...

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας μετά την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι “η Ελλάδα κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα”.
“Σε μια εποχή, κατά την οποία στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και καθίσταται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Οι προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19 είναι φρέσκιες στη μνήμη”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Χαμί Ακσόι.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα δεν ενήργησε ενάντια στη Σύμβαση της Ουνέσκο για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
“Η Αγία Σοφία παραμένει σημαντικής αξίας για την Τουρκία και όλη την ανθρωπότητα. Θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση