GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ! Συνάντηση του Τσίπρα με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη...

Της Αίθρας Χόφμαν Συνάντηση με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και μάλιστα μετά των συζύγων είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η πλη...

Της Αίθρας Χόφμαν

Συνάντηση με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και μάλιστα μετά των συζύγων είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η πληροφορία επαληθεύεται και από δημοσιεύματα εφημερίδων του Σαββάτου που αναφέρονται στη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα της Motor Oil σε μία συγκυρία που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί κύκλο επαφών με μεγαλοεπιχειρηματίες και ακούει διάφορες συνομιλητές για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, την στρατηγική της διεύρυνσης και τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Αλέξης Τσίπρας και Βαρδής Βαρδινογιάννης διατηρούν στενή προσωπική επαφή, ωστόσο το timing της τελευταίας συνάντησης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές και διεργασίες συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής και δημοσιοποιούνται πληροφορίες αναφορικά με την προσέγγιση των ηγεσιών των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το ενδιαφέρον σχετικά με όσα γίνονται γνωστά είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον και έδειξε να συμφωνεί με όσα του είπε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος να σημειωθεί ότι διατηρεί εξαιρετικά στενή σχέση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης μετέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης, βραχυ – μεσοπρόθεσμα, της δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Η εκτίμηση πάντως του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος τη μετέφερε στον ισχυρό επιχειρηματία, διαφωνώντας προς το παρόν με κάθε διαδικασία προεκλογικής διαπραγμάτευσης με τη Φώφη Γεννηματά (είναι νωρίς για παζάρια, του ειπε), είναι πως με την πάροδο του χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ θα απορροφήσει τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να υποστήριξε πως πιστεύει στην εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής σε συνθήκες εκλογικής πόλωσης.

Ωστόσο δεν απέρριψε το ενδεχόμενο της συνεργασίας ή ακόμη και της συμμαχιας προκειμένου να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μπλοκ δυνάμεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική που ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση