GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκική προβοκάτσια με "μαρτυρία" καπετάνιου για παρενόχληση στο Αιγαίο- ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που κορυφώνονται οι παρενοχλήσεις σε Έλληνες ψαράδες ή στη Frontex από την τουρκική ακτοφυλακή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, η Ά...

Την ώρα που κορυφώνονται οι παρενοχλήσεις σε Έλληνες ψαράδες ή στη Frontex από την τουρκική ακτοφυλακή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, η Άγκυρα σκαρφίστηκε αντιστροφή των ρόλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισχυρισμούς τουρκικών Μέσων, ο καπετάνιος ενός σκάφους αναψυχής, ο Φερχάτ Κοράι, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα με τον βοηθό του από το λιμάνι των Διδύμων στο Αϊδίνιο για να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Γκιοκτσέκ στην Επαρχία Μούγλων. Ο 30χρονος Κοράι υποστηρίζει ότι γύρω στις 4 το ξημέρωμα τον περικύκλωσαν σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι λιμενικοί πυροβόλησαν στον αέρα και τον ανάγκασαν να μπει στο λιμάνι της Κω απ' όπου στη συνέχεια του ζήτησαν να αποπλεύσει. Ισχυρίζεται, μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι αρχικά ήταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και οι Έλληνες λιμενικοί τον ανάγκασαν να μπει σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ιστορία του Τούρκου καπετάνιου όμως συνεχίζεται.
Όπως αναφέρει, περί τις 6 το πρωί άλλο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που προερχόταν από τη Σύμη, άρχισε να κάνει ελιγμούς γύρω από το σκάφος του για να τον αναγκάσει να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όταν εκείνος αντιστάθηκε, όπως φαίνεται να έχει πει στην τουρκική ακτοφυλακή, υποστηρίζει πως οι Έλληνες λιμενικοί του έριξαν με πλαστικές σφαίρες, δύο από τις οποίες χτύπησαν το σκάφος του. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού δεν υπάρχει καταγεγραμμένο τέτοιο περιστατικό.
Αυτό το υποθετικό αφήγημα του Κοράι σχολίασε ο Ακάρ προχωρώντας σε εμπρηστικές δηλώσεις για δήθεν ελληνικές προκλήσεις και προσπάθεια προβοκάτσιας στο Αιγαίο. Σε ομιλία του, κατά την επίσκεψη στη φρεγάτα Μπαρμπαρός στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία ισχυρίστηκε πως "οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς".Όπως είπε ο Ακάρ "παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας , δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια" και συνέχισε με την τουρκική πρόκληση λέγοντας: "Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση