GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λέσβος: Σάλος με οργάνωση μεταναστών που μίλησε για “ελληνικό τμήμα” του νησιού - Μήνυση από τον Περιφερειάρχη

Αναστάτωση και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση περί "ελληνικού τμήματος” της Λέσβου, που έκανε η οργάνωση μεταναστώ...

Αναστάτωση και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση περί "ελληνικού τμήματος” της Λέσβου, που έκανε η οργάνωση μεταναστών “MORIA CORONA AWARENESS TEAM” σε ανάρτηση στο Facebook, αναφερόμενη στο τμήμα του νησιού πλην του ΚΥΤ της Μόριας. Η εθελοντική οργάνωση φέρεται να αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες, που διαμένουν στη δομή της Μόριας.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία κατά της οργάνωσης, που με την ανάρτηση υπονοεί “ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση. Μέλος της ομάδας, υποστήριξε πάντως ότι με τη συγκεκριμένη αναφορά θέλησαν να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές και σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαν “διαχωρισμό” του νησιού.
Δείτε την επίμαχη ανάρτηση:


Έπειτα από αυτό το δημοσίευμα, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει “σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο ‘…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…’ ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια”. “Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία", αναφέρει η Περιφέρεια σε σχετική ανακοίνωση.
Τι υποστηρίζει η οργάνωση
Ο Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, Αφγανός μετανάστης που ζει στη Μόρια και μέλος της εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, έδωσε σχετικές διευκρινίσεις για τη δημοσίευση και τον σάλο που προκλήθηκε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.
Όπως δηλώνει, η οργάνωση αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας, και στόχος δεν ήταν να δημιουργήσουν θέμα, με τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια. “Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος", ανέφερε. Σχετικά με την επίμαχη δημοσίευση, απάντησε πως το άρθρο με τη συγκεκριμένη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον "διαχωρισμό" του νησιού. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχουν χρηματοδότηση από κάποια πηγή, αλλά έχουν βοήθεια σε αναγκαία υλικά από άλλη οργάνωση, την ελληνική Stand By Me.

Πηγή: lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση