GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Η αποκάλυψη για την επίθεση που δέχθηκε από Ρώσους χάκερ

«Χειροπιαστές αποδείξεις» ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος το 2015 βρίσκονταν οι ρωσικές στρατιωτι...

«Χειροπιαστές αποδείξεις» ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος το 2015 βρίσκονταν οι ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες έχει στη διάθεσή του ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, παραδέχθηκε νωρίτερα σήμερα η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια «εξωφρενική».

«Λαμβάνω αυτά τα πράγματα πολύ σοβαρά υπ΄όψιν, διότι πιστεύω ότι έχουν διερευνηθεί πολύ σωστά. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι με πονάει αυτό. Κάθε μέρα προσπαθώ να χτίσω μια καλύτερη σχέση με την Ρωσία και από την άλλη πλευρά υπάρχουν τόσο χειροπιαστές αποδείξεις ότι από πίσω βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις κι αυτό δεν το κάνει ευκολότερο. Η συνεργασία εμπιστοσύνης έχει καταστραφεί», δήλωσε η κυρία Μέρκελ από το βήμα της Bundestag, επιβεβαιώνοντας σχετική αναφορά του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο έγραψε ότι Ρώσοι χάκερ είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή επίθεση του 2015 εναντίον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με στόχο τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών βουλευτών, ανάμεσά τους και αυτού της Καγκελαρίου στην εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Αναφερόμενη στην Ρωσία, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ακόμη λόγο για μια παλιά στρατηγική «υβριδικού πολέμου», η οποία περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις, «αποπροσανατολισμό» και «παραποίηση των γεγονότων». «Πρέπει να τα παρακολουθούμε, δεν μπορούμε έτσι απλά να τα απορρίψουμε», πρόσθεσε η Καγκελάριος και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για συμπτώσεις, αλλά για μια στρατηγική που χρησιμοποιείται εκεί» συστηματικά.

Καταλήγοντας, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι παρ'όλα αυτά θα συνεχίσει να προσπαθεί για καλές σχέσεις με την Ρωσία, διότι «υπάρχουν καλοί λόγοι να συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες», αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. «Ασφαλώς διατηρούμε πάντα το δικαίωμα για μέτρα, ακόμη και εναντίον της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εβδομάδα, Γερμανοί Εισαγγελείς εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον Ρώσου χάκερ με το όνομα Ντμίτρι Μπαντίν, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για την επίθεση και ότι εργάζεται για λογαριασμό της ρωσικής στρατιωτικής μυστική υπηρεσίας GRU.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση