GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Προστατεύουν τα εμβόλια της φυματίωσης και της ιλαράς; Τι απάντησε ο Τσιόδρας

Σε νέες επιστημονικές μελέτες για τα εμβόλια της φυματίωσης και της ιλαράς και αν αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού,α...

Σε νέες επιστημονικές μελέτες για τα εμβόλια της φυματίωσης και της ιλαράς και αν αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού,αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας.
«Έχει διαπιστωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες ότι κάποια εμβόλια όπως αυτό της φυματίωσης και της ιλαράς φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά κατά του κορονοϊού. Χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά κάλυψης για τον εμβολιασμό με τα BCG και MMR (φυματίωση και ιλαρά) φαίνεται ότι έχουν λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Και τόνισε: «Φαίνεται ότι το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς εσωτερικής άμυνας πολύ σημαντικούς ενώ έχουν βρεθεί σε παλαιότερες μελέτες ότι η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προστατεύει και τα μικρά παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς».
«Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη. Θα περιμένουμε την επιστήμη να καταλήξει σε συμπεράσματα», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση