GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας στους δύο Γερμανούς δεν θα κάνει φέτος διακοπές

Οι μισοί Γερμανοί δεν σχεδιάζουν διακοπές για το φετινό καλοκαίρι, ενώ μόνο το 22% σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για τουρισμό, σύμφ...

Οι μισοί Γερμανοί δεν σχεδιάζουν διακοπές για το φετινό καλοκαίρι, ενώ μόνο το 22% σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για τουρισμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το ARD. Ο τουριστικός Όμιλος TUI ωστόσο θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και η Κροατία.
Όπως επισημαίνεται στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 50% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει φέτος διακοπές – πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κάτω του 25% -, το 31% προγραμματίζει διακοπές εντός Γερμανίας, ενώ στην Ευρώπη σχεδιάζει να περάσει τις διακοπές του το 19% και σε πιο μακρινούς προορισμούς το 3%.
Ο επικεφαλής της TUI Φρίντριχ Γιούσεν εκφράζει ωστόσο την αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των Γερμανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες. Σε συνέντευξή του στο ARD, λέει μάλιστα χαρακτηριστικά, «αν και αυτοί αποφάσιζαν να κάνουν διακοπές στην Γερμανία, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα».
Ο κ. Γιούσεν τονίζει ταυτόχρονα ότι «ο κορονοϊός δεν σταματάει στα σύνορα» και αναδεικνύει την σημασία της διασφάλισης των τουριστικών προορισμών με συγκεκριμένα μέτρα. «Για αυτό συνεργαζόμαστε με τις εταιρίες και τις κυβερνήσεις και επεξεργαζόμαστε σχέδια, για να κάνουμε ασφαλείς τις διακοπές», δηλώνει και αναφέρει ότι πρώτη προτεραιότητα δίδεται στις χώρες της Ευρώπης: «Τα Κανάρια, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο. Εκεί υπήρχαν πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού», τονίζει και προσθέτει ότι η TUI ξεκινά το πρόγραμμά της - περιορισμένο κατά 50% - προς αυτούς τους προορισμούς ήδη στα μέσα Ιουνίου – «Εκεί έχουν ήδη τεθεί κανόνες, έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να μην πρέπει κανείς να έχει οποιαδήποτε ανησυχία», σημειώνει.
Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή σχετικά με το τι θα συμβεί αν κάποιος, που έχει αγοράσει πακέτο διακοπών για την Ελλάδα τον Αύγουστο, βρεθεί αντιμέτωπος με νέο κύμα της πανδημίας και εκ νέου περιορισμούς, ο επικεφαλής της TUI διευκρινίζει ότι η εταιρία εφαρμόζει πολιτική δωρεάν ακύρωσης, ενώ διαβεβαιώνει ότι «θα φροντίσει τους πελάτες της», καθώς «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της το χρέος της απέναντί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση