GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αυτοί είναι οι βασικοί χρηματοδότες του

Αφού κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για φιλοκινεζική στάση και ανέστειλε τη χρηματοδότηση που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν την υπη...

Αφού κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για φιλοκινεζική στάση και ανέστειλε τη χρηματοδότηση που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε αυτήν την εβδομάδα ότι θα διακόψει τελείως τη συμβολή της χώρας του εάν ο ΠΟΥ δεν προχωρήσει σε ραγδαίες μεταρρυθμίσεις μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Ποιες είναι όμως οι βασικές πηγές χρηματοδότησης αυτής της υπηρεσίας που εδρεύει στη Γενεύη;
Η Ουάσινγκτον είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα υποστηρικτική σε προγράμματα που αφορούσαν την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, την καταπολέμηση του HIV/AIDS και τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών.
Για την τρέχουσα, διετή περίοδο, που λήγει τον Δεκέμβριο του 2021, οι ΗΠΑ επρόκειτο να συμβάλουν με το ποσό των 553 εκατομμυρίων δολαρίων ή το 9% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ, ύψους 5,8 δισεκ. δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τα 187,5 εκατομμύρια δολάρια που θα καταβάλει η Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του ΠΟΥ.
Άλλοι σημαντικοί χρηματοδότες είναι η Βρετανία, με 519 εκατομμύρια δολάρια, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με 340,9 εκατομμύρια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 269,8 εκατ., η Γερμανία με 228,7 εκατ. και η Ιαπωνία με 217,2 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση