GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά «εμβόλια» για την οικονομία - Ποιες μειώσεις φόρων εξετάζονται για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Ένα ευρύ σχέδιο επτά παρεμβάσεων για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας, την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του lockdown, επεξ...

Ένα ευρύ σχέδιο επτά παρεμβάσεων για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας, την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του lockdown, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο την ταχύτερη επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία.
Στο επίκεντρο των κυβερνητικών μέτρων βρίσκεται η στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε η επιστροφή τους στην κανονικότητα να συνοδευτεί από την άμεση ανάκαμψή τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι άξονες του σχεδίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, κινούνται προς δύο κατευθύνσεις.
- Παροχή φοροελαφρύνσεων προς τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορολογούμενους με μείωση ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού και της διαμονής με πρωινό, αναστολή τέλους διαμονής, μείωση του εταιρικού φόρου και μείωση της προκαταβολής φόρου, ώστε να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στη βιωσιμότητά τους και να αποφευχθούν τα λουκέτα. Ταυτόχρονα, σταθμίζονται τα περιθώρια για ελαφρύνσεις στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ.
- Στοχευμένα κλαδικά σχέδια για τη στήριξη της ακτοπλοΐας, των αερομεταφορών και κυρίως του τουρισμού, καθώς αποτελεί τον τομέα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ. Στόχος είναι οι μειώσεις στη φορολογία που σχετίζονται με το τουριστικό πακέτο να εφαρμοστούν το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Ενα πρόσθετο σενάριο, που είναι υπό εξέταση, προβλέπει οι μειώσεις στον ΦΠΑ του τουρισμού να ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου 2020 και να έχουν προσωρινό χαρακτήρα, ήτοι να διαρκέσουν έως ότου ανακτηθεί το χαμένο έδαφος λόγω κορονοϊού. Αντίθετα, οι παρεμβάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων θα αποφασιστούν σε δεύτερο χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου, και αφού το οικονομικό επιτελείο έχει πλήρη εικόνα για τη διαμόρφωση των εσόδων αλλά και των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση