GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιόδρας: Σε ποιους στρέφονται τα «πυρά» της Πέμπτης - Τι δήλωσαν συνάδελφοί του - ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκπρόσωπους της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται να στρέφεται η οργή και το ξέσπασμα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη...

Σε εκπρόσωπους της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται να στρέφεται η οργή και το ξέσπασμα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση της Πέμπτης.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη ο έμπειρος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων δήλωσε πως «κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε, δηλαδή, εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα», ανέφερε στο μήνυμά του, την Πέμπτη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Έτσι στο Open Tv μίλησαν συνάδελφοί του Σωτήρη Τσιόδρα για αυτή την αντίδραση. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκης Βατόπουλος τόνισε πως «εκφράζει τις θέσεις της επιτροπής του υπουργείου Υγείας», ενώ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής, δήλωσε ότι «οι ακραίες απόψεις που εκφράζονται δημιουργούν δυσκολία όχι μόνο στη γενικότερη συζήτηση, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. Η αντίδραση του κ. Τσιόδρα έχει να κάνει με τον τόνο με τον οποίο εκφράζονται οι απόψεις αυτές, που δεν είναι επίσημες». Όσο για το αν υπάρχουν επιστήμονες που λένε ότι η απόφαση για ανοιχτά σχολεία ελήφθη με άλλα κριτήρια, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού υποστήριξε πως «η απόφαση είναι μέρει επιστημονική γνώση και εν μέρει πολιτική».

Και αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις ενστάσεις του για το άνοιγμα των σχολείων.

Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, την κυβέρνηση να δει και αυτή την πτυχή, της διεθνούς εμπειρίας και να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων. Δεν αξίζει, πιστεύουμε, για 8-9 μέρες μαθημάτων να προκαλέσουμε μια τόσο μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες και στον εκπαιδευτικό κόσμο. Η «μέγιστη επιφύλαξη» που εξέφρασε χθες ο κ. Τσιόδρας -πιστεύουμε, όχι τυχαία- δίνει μια διέξοδο σε όλους. Και πρώτα πρώτα στην κυβέρνηση. Να μην ανοίξουν τα σχολεία. Υπάρχει «μέγιστη επιφύλαξη»! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινδυνεύσουμε να χάσουμε όσα πετύχαμε ως κοινωνία τους τελευταίους δύο μήνες».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση